Брегзит одгодити до 30. јуна

Британски премијер Тереза Меј затражила је данас у писму предсједнику Европског савјета Доналду Туску да "Брегзит" буде одгођен до 30. јуна.

Свијет 05.04.2019 | 11:03
Брегзит одгодити до 30. јуна
Она је рекла да се нада да ће њена земља изаћи из Уније раније, да би избјегла учествовање у изборима за Европски парламент.

У овом тренутку планирано је да Британија напусти ЕУ 12. априла, али је Мејова била приморана да затражи још времена јер британски Парламент није усвојио споразум који је она усагласила са Бриселом.

Мејова је написала да ће се Британија припремити за европске изборе, али да се нада да ће споразум бити склопљен раније, чиме би се скратио и период за реализовање "Брегзита".

"Влада жели усаглашавање временског распореда за ратификацију која омогућава Уједињеном Краљевству да се повуче из ЕУ прије 23. маја 2019. године и тиме откаже изборе зе Европски парламент, али ће наставити да врши одговорне припреме за одржавање избора уколико се испостави да то није могуће", наводи се у писму британског премијера.

Високи званичник ЕУ раније је рекао да ће Туск вјероватно понудити Британији флексибилно продужење рока за "Брегзит" до годину дана, са опцијом иступања прије истека овог периода.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милан Б.

05.04.2019 10:27

Ова незна куд вуче и удара,по узору на насе политицаре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

05.04.2019 12:26

Изгледа да ће само мало мање да траје овај њихов излазак из ЕУ од нашег уласка тамо. Шпрдња и излазак и улазк из ничега у ништа.

ОДГОВОРИТЕ