Делфини у Хрватској: Више о правилима, мање о Шпанији!

Дан пре репризе финала Европског првенства, српски ватерполисти фокусирани у Загребу на две ствари - утакмицу и значајну промену у свом спорту.

Остали спортови 05.04.2019 | 09:00
Делфини у Хрватској: Више о правилима, мање о Шпанији!
Ватерполисти Србије стигли су у Загреб у четвртак око 13 часова, дан пре своје прве утакмице на завршници Европа купа.

Ове године, тај турнир је први пут квалификациони за Светску лигу (СЛ), али је наша репрезентација резултатски растерећена, јер ће завршница СЛ бити одиграна у Београду од 18. до 23 јуна, па ће "делфини" имати шансу да пред својим навијачима изборе карту за Олимпијске игре 2020. године.

Док се припремају за четвртфинални меч против Шпаније у главном граду Хрватске (петак, 16.45), српски репрезентативци активно размишљају и о веома значајном фактору - примени "пакета" нових правила, која нису безначајна. Напротив.

Отежавајућа околност је то што ватерполисти играју у клубовима по старим правилима и тако ће остати све до краја сезоне и почетка припреме за завршницу Светске лиге, која ће бити одиграна по новим правилима.

И тако кратко објашњење довољно је да бар наговести конфузну ситуацију у којој се "делфини" налазе и зато не чуди што су подједнако фокусирани на промене колико и на сутрашњег ривала, против кога су играли и прошлог лета, у финалу Европског првенства у Барселони.

"Колико размишљам о Шпанцима, толико смо окупирани новим правилима. Док не почне нема шта да се каже, видећемо како ће то изгледати. После Загреба ми се у клупским мечевима враћамо на стара правила и питање је колико ћемо уопште ухватити ритам за финале Светске лиге у Београду. Шпанци су одличан тим. Тренирали су са Италијом. Верујем у наш квалитет, добро смо радили мислим да ће све бити како треба", рекао је у најави утакмице голман "делфина", Бранислав Митровић.

О новим правилима говорило се и у четвртак увече, на техничком састанку, а након тога је одржан још један скуп на исту тему.

Парови четвртфинала Европа купа:

у петак

Мађарска - Црна Гора 15.00
Србија - Шпанија 16.45
Русија - Италија 18.30
Хрватска - Грчка 20.15.

С обзиром на то да је Србија већ пласирана на завршницу Светске лиге, у случају тријумфа "делфина" пласман на турнир у Београду избориће преостала три полуфиналиста.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар