Delfini u Hrvatskoj: Više o pravilima, manje o Španiji!

Dan pre reprize finala Evropskog prvenstva, srpski vaterpolisti fokusirani u Zagrebu na dve stvari - utakmicu i značajnu promenu u svom sportu.

Ostali sportovi 05.04.2019 | 09:00
Delfini u Hrvatskoj: Više o pravilima, manje o Španiji!
Vaterpolisti Srbije stigli su u Zagreb u četvrtak oko 13 časova, dan pre svoje prve utakmice na završnici Evropa kupa.

Ove godine, taj turnir je prvi put kvalifikacioni za Svetsku ligu (SL), ali je naša reprezentacija rezultatski rasterećena, jer će završnica SL biti odigrana u Beogradu od 18. do 23 juna, pa će "delfini" imati šansu da pred svojim navijačima izbore kartu za Olimpijske igre 2020. godine.

Dok se pripremaju za četvrtfinalni meč protiv Španije u glavnom gradu Hrvatske (petak, 16.45), srpski reprezentativci aktivno razmišljaju i o veoma značajnom faktoru - primeni "paketa" novih pravila, koja nisu beznačajna. Naprotiv.

Otežavajuća okolnost je to što vaterpolisti igraju u klubovima po starim pravilima i tako će ostati sve do kraja sezone i početka pripreme za završnicu Svetske lige, koja će biti odigrana po novim pravilima.

I tako kratko objašnjenje dovoljno je da bar nagovesti konfuznu situaciju u kojoj se "delfini" nalaze i zato ne čudi što su podjednako fokusirani na promene koliko i na sutrašnjeg rivala, protiv koga su igrali i prošlog leta, u finalu Evropskog prvenstva u Barseloni.

"Koliko razmišljam o Špancima, toliko smo okupirani novim pravilima. Dok ne počne nema šta da se kaže, videćemo kako će to izgledati. Posle Zagreba mi se u klupskim mečevima vraćamo na stara pravila i pitanje je koliko ćemo uopšte uhvatiti ritam za finale Svetske lige u Beogradu. Španci su odličan tim. Trenirali su sa Italijom. Verujem u naš kvalitet, dobro smo radili mislim da će sve biti kako treba", rekao je u najavi utakmice golman "delfina", Branislav Mitrović.

O novim pravilima govorilo se i u četvrtak uveče, na tehničkom sastanku, a nakon toga je održan još jedan skup na istu temu.

Parovi četvrtfinala Evropa kupa:

u petak

Mađarska - Crna Gora 15.00
Srbija - Španija 16.45
Rusija - Italija 18.30
Hrvatska - Grčka 20.15.

S obzirom na to da je Srbija već plasirana na završnicu Svetske lige, u slučaju trijumfa "delfina" plasman na turnir u Beogradu izboriće preostala tri polufinalista.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar