Ако изгубимо бод, изгубили смо и титулу!

Пеп Гвардиола упозорава пулене пред финиш шампионске трке. . .

Фудбал 05.04.2019 | 11:15
Ако изгубимо бод, изгубили смо и титулу!
Менаџер Манчестер Ситија Пеп Гвардиола каже да његов тим не сме да изгуби ниједан бод у преосталих шест утакмица уколико жели да надвиси Ливерпул у шампионској трци у Премијер лиги.

Владајући шампион Енглеске има бод предности у односу на тим Јиргена Клопа, али га очекује и тежи распоред по којем играју са Кристал Паласом (гости), Тотенхемом (кући), Манчестер Јунајтедом (гости), Барнлијем (гости), Лестером (кући) и Брајтоном (гости).

Прексиноћ су Грађани са комбинованим сатавом одрадили посао и уписали очекивани тријумф над Кардифом од 2:0, а уочи викенд искушења у ФА купу против Брајтона.

"Имамо сви у клубу тај осећај да ако изгубимо бар један бод нећемо на крају бити шампиони. Не знам у каквом ћемо стању изаћи на окршај с Брајтоном у суботу, али против Кардифа смо дефинитивно морали да дамо више голова и остао је мали жал што то нисмо учинили", истакао је Гвардиола.

Каталонац ће морати да нађе новог левог бека пошто се Украјинац Зинченко повредио у франој фази меча с Кардифом. То ће вероватно отворити простора за повратак Бенжамина Мендија који се после пет месеци опоравио од повреде колена.

Ипак, видећемо да ли ће Пеп заиста указати прилику Французу пошто га је казнио пре неколико дана због кршења клупске дисциплине (виђен у ноћном проводу у суботу ујутру на дан утакмице с Фуламом).

"Зинченко нам је доста тога квалитетног доносио у игри и важан је за овај тим. Познаје наш стил, нашу тактику, зна шта тражим од њега и како желим да игра. Али, током напорне сезоне овакве ствари се догађају. Прихватите повреду онакву каква је и идете даље. Данило се намучио на његовој позицији и то ценим, јер је испао професионалац. То му није природна страна, али се добро борио", наговестио је Гвардиоларешење за Брајтон.

На конкретно питање о Мендију тренер Грађана је остао тајанствен.

"Видећемо како се осећа, како се понаша и тренира. Немамо много опција", закључио је Каталонац.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар