Ako izgubimo bod, izgubili smo i titulu!

Pep Gvardiola upozorava pulene pred finiš šampionske trke. . .

Fudbal 05.04.2019 | 11:15
Ako izgubimo bod, izgubili smo i titulu!
Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola kaže da njegov tim ne sme da izgubi nijedan bod u preostalih šest utakmica ukoliko želi da nadvisi Liverpul u šampionskoj trci u Premijer ligi.

Vladajući šampion Engleske ima bod prednosti u odnosu na tim Jirgena Klopa, ali ga očekuje i teži raspored po kojem igraju sa Kristal Palasom (gosti), Totenhemom (kući), Mančester Junajtedom (gosti), Barnlijem (gosti), Lesterom (kući) i Brajtonom (gosti).

Preksinoć su Građani sa kombinovanim satavom odradili posao i upisali očekivani trijumf nad Kardifom od 2:0, a uoči vikend iskušenja u FA kupu protiv Brajtona.

"Imamo svi u klubu taj osećaj da ako izgubimo bar jedan bod nećemo na kraju biti šampioni. Ne znam u kakvom ćemo stanju izaći na okršaj s Brajtonom u subotu, ali protiv Kardifa smo definitivno morali da damo više golova i ostao je mali žal što to nismo učinili", istakao je Gvardiola.

Katalonac će morati da nađe novog levog beka pošto se Ukrajinac Zinčenko povredio u franoj fazi meča s Kardifom. To će verovatno otvoriti prostora za povratak Benžamina Mendija koji se posle pet meseci oporavio od povrede kolena.

Ipak, videćemo da li će Pep zaista ukazati priliku Francuzu pošto ga je kaznio pre nekoliko dana zbog kršenja klupske discipline (viđen u noćnom provodu u subotu ujutru na dan utakmice s Fulamom).

"Zinčenko nam je dosta toga kvalitetnog donosio u igri i važan je za ovaj tim. Poznaje naš stil, našu taktiku, zna šta tražim od njega i kako želim da igra. Ali, tokom naporne sezone ovakve stvari se događaju. Prihvatite povredu onakvu kakva je i idete dalje. Danilo se namučio na njegovoj poziciji i to cenim, jer je ispao profesionalac. To mu nije prirodna strana, ali se dobro borio", nagovestio je Gvardiolarešenje za Brajton.

Na konkretno pitanje o Mendiju trener Građana je ostao tajanstven.

"Videćemo kako se oseća, kako se ponaša i trenira. Nemamo mnogo opcija", zaključio je Katalonac.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar