Понедјељком смо најдебљи

Радним данима смо физички активнији него викендом - било да вежбамо или не, суботом и недељом смо мање ужурбани, па спорије трошимо унете калорије. Зато вага нијавећу бројку показује - понедељком.

Здравље 04.04.2019 | 10:17
Понедјељком смо најдебљи
Звучи необично, али недавно обављено америчко истраживање потврдило је да је тачно - понедељком смо најдебљи. Током годину дана учесници истраживања, 80 мушкараца и жена, мерили су се сваког јутра, пре доручка, а научници су пратили тренд раста и пада килаже током недељу дана.

На крају, дошли су до закључка да су испитаници понедељком имали највећу тежину, док је 74 одсто њих петком имало најнижу. Разлог се крије у томе што смо радним данима физички активнији него викендом - било да вежбамо или не, суботом и недељом смо мање ужурбани, па спорије трошимо унете калорије. Кад се томе дода да током радне недеље, углавном, више водимо рачуна о томе шта и колико једемо него викендом, већа бројка на ваги за мерење потпуно је очекивана.

Дакле, не тугујте кад понедељком станете на вагу, већ почните да се мерите неког другог дана.

Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

обрнуто

04.04.2019 20:38

Ја сам радним даном увјек тези а викендом се уби од сијања ,копања и заљевања.Кад доде понедељак немам времена за вагу него трци на посао код приватника е тамо ме он одвага.

ОДГОВОРИТЕ