Ponedjeljkom smo najdeblji

Radnim danima smo fizički aktivniji nego vikendom - bilo da vežbamo ili ne, subotom i nedeljom smo manje užurbani, pa sporije trošimo unete kalorije. Zato vaga nijaveću brojku pokazuje - ponedeljkom.

Zdravlje 04.04.2019 | 10:17
Ponedjeljkom smo najdeblji
Zvuči neobično, ali nedavno obavljeno američko istraživanje potvrdilo je da je tačno - ponedeljkom smo najdeblji. Tokom godinu dana učesnici istraživanja, 80 muškaraca i žena, merili su se svakog jutra, pre doručka, a naučnici su pratili trend rasta i pada kilaže tokom nedelju dana.

Na kraju, došli su do zaključka da su ispitanici ponedeljkom imali najveću težinu, dok je 74 odsto njih petkom imalo najnižu. Razlog se krije u tome što smo radnim danima fizički aktivniji nego vikendom - bilo da vežbamo ili ne, subotom i nedeljom smo manje užurbani, pa sporije trošimo unete kalorije. Kad se tome doda da tokom radne nedelje, uglavnom, više vodimo računa o tome šta i koliko jedemo nego vikendom, veća brojka na vagi za merenje potpuno je očekivana.

Dakle, ne tugujte kad ponedeljkom stanete na vagu, već počnite da se merite nekog drugog dana.

Novosti
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

obrnuto

04.04.2019 22:38

Ja sam radnim danom uvjek tezi a vikendom se ubi od sijanja ,kopanja i zaljevanja.Kad dode ponedeljak nemam vremena za vagu nego trci na posao kod privatnika e tamo me on odvaga.

ODGOVORITE