Дан кад је Тотенхем постао велики клуб!

Тако каже и Маурисио Покетино…

Фудбал 04.04.2019 | 15:45
Дан кад је Тотенхем постао велики клуб!
Пројекат је објављен још 2008, радови су покренути септембра 2012, мада је изградња самог стадиона започета тек 2015. И после неколико одлагања коначно је отворен. Навијачи Тотенхема дочекали су да против лондонског ривала Кристал Паласа “дебитују” на новом стадиону. Стадиону фудбалског клуба Тотенхем. Неки га зову и новим Вајт Харт Лејном, јер је практично на истом месту. Само много модернији. Много скупљи. Изградња је према медијским извештајима коштала више од милијарду евра, понајвише због тога што је Брегзит значајно подигао трошкове јер је увоз сировина постао драстично скупљи но што је испрва била предвиђено!

Укупна сума додуше важи за цео комплекс, са све пратећим објектима, али је опет био финансијски више него изазован подухват. И као такав би, надају се у Лондону, требало да промени читав клуб. Шеф струке Маурисио Покетино отворено каже да би гигант са 62.000 седишта морао да све у Тотенхему натера да почну да се понашају као заиста велики клуб.

“У следећих пет година морамо да затворимо једно поглавље и почнемо да мислимо о себи као у клубу другачијих димензија. Више не тренирамо у Чигвелу, више нисмо на Вајт Харт Лејну капацитета 36.000 места”, јасан је Покетино.

У преводу: време је да Тотенхем почне да осваја трофеје. Видећемо да ли ће успети.

Иначе, нови Тотенхемов стадион биће и први у Премијер лиги који ће имати и секторе за “безбедно стајање“. За “хард-кор“ навијаче. Њих 6.000 на трибини за домаће присталице. И 1.500 на трибини предвиђеној за госте.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар