Dan kad je Totenhem postao veliki klub!

Tako kaže i Maurisio Poketino…

Fudbal 04.04.2019 | 15:45
Dan kad je Totenhem postao veliki klub!
Projekat je objavljen još 2008, radovi su pokrenuti septembra 2012, mada je izgradnja samog stadiona započeta tek 2015. I posle nekoliko odlaganja konačno je otvoren. Navijači Totenhema dočekali su da protiv londonskog rivala Kristal Palasa “debituju” na novom stadionu. Stadionu fudbalskog kluba Totenhem. Neki ga zovu i novim Vajt Hart Lejnom, jer je praktično na istom mestu. Samo mnogo moderniji. Mnogo skuplji. Izgradnja je prema medijskim izveštajima koštala više od milijardu evra, ponajviše zbog toga što je Bregzit značajno podigao troškove jer je uvoz sirovina postao drastično skuplji no što je isprva bila predviđeno!

Ukupna suma doduše važi za ceo kompleks, sa sve pratećim objektima, ali je opet bio finansijski više nego izazovan poduhvat. I kao takav bi, nadaju se u Londonu, trebalo da promeni čitav klub. Šef struke Maurisio Poketino otvoreno kaže da bi gigant sa 62.000 sedišta morao da sve u Totenhemu natera da počnu da se ponašaju kao zaista veliki klub.

“U sledećih pet godina moramo da zatvorimo jedno poglavlje i počnemo da mislimo o sebi kao u klubu drugačijih dimenzija. Više ne treniramo u Čigvelu, više nismo na Vajt Hart Lejnu kapaciteta 36.000 mesta”, jasan je Poketino.

U prevodu: vreme je da Totenhem počne da osvaja trofeje. Videćemo da li će uspeti.

Inače, novi Totenhemov stadion biće i prvi u Premijer ligi koji će imati i sektore za “bezbedno stajanje“. Za “hard-kor“ navijače. Njih 6.000 na tribini za domaće pristalice. I 1.500 na tribini predviđenoj za goste.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar