ПЛ: Де Брујне и Сане одговорили Ливерпулу!

Сити рутински назад на прво место, Тотенхем на треће, а Челси испред Јунајтеда.  Сити претекао Ливерпул с пола гаса, Азар се поигравао с Галебовима, Сон крстио нови Вајт Харт Лејн! Домаћини без грешке у све три вечерашње утакмице. . .

Фудбал 03.04.2019 | 23:47
ПЛ: Де Брујне и Сане одговорили Ливерпулу!
Уз много, много среће успео је Ливерпу у недељу да савлада Тотенхем и претекне Манчестер сити, али су се "грађани" ове среде вратили на водећу позицију Премијер лиге. Уз много, много мање стреса за своје навијаче...

На "Етихаду" је савладан "дављеник" Кардиф рутинских 2:0. Головима Де Брујнеа у 6. и Санеа у 44. минуту.

Комбиновао је Пеп Гвардиола састав, одмарајући поједине играче за 9. април и дуел са Тотенхемом у четвртфиналу Лиге шампиона, па је оставио на клупи Бернарда и Давида Силву, Стерлинга и Вокера, али је већ у 19. минуту морао да прави замену, пошто се повредио млади Украјинац Олександер Зинченко. Занимљиво, улазак Кајла Вокера уместо њега био је и једина измена коју је тренер Ситија направио ове среде.

Овом победом Манчестер сити поново има бод више од Ливерпула и може мирно да се посвети припреми дуела са Брајтоном у полуфиналу ФА купа (6. априла) и Тотенхемом у четвртфиналу Лиге шампиона (9. априла). Нови премијерлигашки изазов за "грађане" је тек 14. априла, када у Лондону играју против Кристал Паласа.

Управо је и тим нашег Луке Миливојевића излазио на терен ове вечери, али без успеха. У окршају са градским ривалом Тотенхемом изгубио је 0:2.

Голове за повратак "певаца" на треће место постигли су Сон у 56. и Ериксен у 80. минуту, а утакмица ће остати упамћена по томе што је била прва на новом стадиону Тотенхема, па јој је претходио и ватромет.

Истовремено у комшилуку, у западном Лондону, Челси је погоцима Жируа (38), Азара (60) и Лофтус-Чика (63) савладао Брајтон 3:0. Очигледно је било да се гости нису превише надали од ове утакмице, већ им је циљ био да избегну повреде и сачувају се за поменуто полуфинале ФА купа против Манчестер ситија.

Некако је лагано и без велике помпе протекло ово премијерлигашко вече, а најважнија вест је да се Манчестер Сити вратио на прво место испред Ливерпула. Грађани су без превеликог замарања, са комбинованим тимом, поразили Кардиф са 2:0 и релаксирали се пред суботње искушење у ФА купу против Брајтона.

Читав посао око осме узастопне победе у лиги обавили су у првом полувремену. Без обзира што је Пеп Гвардиола на клупи оставио и Бернарда и Давида Силву и Стерлинга, да је Агуеро повређен, Манчестер Сити има у ротацији огроман квалитет који је сам испливао на површину вечерас.

У одсуству главних протагониста, Кевин Де Брујне, Лирој Сане и Габријел Жезус потрудили су се да сместе Плаве птичице у кавез, а комплименте за приступ и игру заслужио је и млади Фил Фоден који се одужио добром игром Гвардиоли на поверењу. Ако је Кардиф и имао неки план за ову утакмицу, он је осујећен већ у шестом минуту када је Де Брујне искоса са леве стране матирао немоћног голмана Етериџа за 1:0.

Доминирао је Манчестер Сити онако како то ради већ недељама и месецима. Нису излазили Грађани из шеснаестерца Кардифа који је за целу утакмицу само три пута шутнуо ка голу Грађана, а лепу акцију из 44. минута крунисао је Лирој Сане. Бразилац Жезус му је мајсторски грудима одложио лопту, а Немац левицом матирао госте пред сам одлазак на одмор.

И то је било то што се голова и забаве тиче на овом мечу. И друго полувреме је протекло у потпуној доминацији домаћег тима (27 шутева на гол ривала) с тим да нису били сконцентисани и нису успели да повећају предност. А и када су прилазили голу Кардифа успешно им је одолевао голман Метју Етериџ који је вечерас забележио преко десет одбрана на утакмици што је један од рекорда лиге ове сезоне. Пеп Гвардиола није извршио вечерас ниједну измену.

Леп меч видели су вечерас и навијачи Челсија на Стамфорд Бриџу. Њима је Еден Азар режирао врхунски фудбалски шоу у другом полувремену и омогућио Плавцима лаган тријумф над незаинтересованим Брајтоном од 3:0.

Видело се у првом полувремену да су гости дошли само да одраде овај меч јер их за викенд чека Сити у ФА купу, а први део памтићемо по асистенцији Калума Хадсона Одоија (забележио вечерас први старт у Премијер лиги) за Оливијеа Жируа који је донео предност домаћину.

Тачку на убедљив и заслужен тријумф Плаваца ставили су Азар и Рубен Лофтус Чик са два лепа гола у 60. и 63. после мајсторских акција у којима су асистирали један другом и мајсторским ударцима ван шеснаестераца матирали голмана гостију Рајана. Овом победом продисао је мало и Маурицио Сари, а Челси се на табели изједначио са Арсеналом на четвртом месту, истина уз меч више.

Кристал Палас је покушао да поквари слављеничку журку Тотенхема поводом усељења на нови стадион, али није имао снаге за подвиг. Изгубио је са 2:0 у другом полувремену. Лука Миливојевић је био несмотрен у 56. минуту, Певци су му одузели лопту испред шеснаестерца Паласа, а Корејанац Хјон Мин Сон се уписао у историју Тотенхема као први стрелац поготка на новом стадиону.

Ништа гости нису успели да ураде вечерас, једва да су запретили Љорису за 90 минута игре, а победничку журку за нешто мање од 60.000 душа на новом стадиону Певаца употпунио је Кристијан Ериксенпоготком у 81. минуту. Погодак који је Певце вратио на треће место, али вероватно само привремено пошто Арсенал има утакмицу мање.  

РЕЗУЛТАТИ:

Манчестер сити - Кардиф 2:0 (2:0)
/Де Брујне 6, Сане 44/

Челси - Брајтон 3:0 (1:0)
/Жиру 38, Азар 60, Лофтус-Чик 63/

Тотенхем - Кристал Палас 2:0 (0:0)
/Сон 56, Ериксен 80/

ТАБЕЛА:

1. Манчестер сити (32) 80
2. Ливерпул (32) 79
3. Тотенхем (32) 64
4. Арсенал (31) 63
5. Челси (32) 63
6. Манчестер јунајтед (32) 61
7. Вулверхемптон (32) 47
8. Вотфорд (32) 46
9. Лестер сити (32) 44
10. Евертон (32) 43
11. Вест Хем (32) 42
12. Борнмут (32) 38
13. Кристал Палас (32) 36
14. Њукасл (32) 35
15. Брајтон (31) 33
16. Саутемптон (31) 33
17. Барнли (32) 33
18. Кардиф (32) 28
19. Фулам (33) 17
20. Хадерсфилд (32) 14

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар