PL: De Brujne i Sane odgovorili Liverpulu!

Siti rutinski nazad na prvo mesto, Totenhem na treće, a Čelsi ispred Junajteda.  Siti pretekao Liverpul s pola gasa, Azar se poigravao s Galebovima, Son krstio novi Vajt Hart Lejn! Domaćini bez greške u sve tri večerašnje utakmice. . .

Fudbal 03.04.2019 | 23:47
PL: De Brujne i Sane odgovorili Liverpulu!
Uz mnogo, mnogo sreće uspeo je Liverpu u nedelju da savlada Totenhem i pretekne Mančester siti, ali su se "građani" ove srede vratili na vodeću poziciju Premijer lige. Uz mnogo, mnogo manje stresa za svoje navijače...

Na "Etihadu" je savladan "davljenik" Kardif rutinskih 2:0. Golovima De Brujnea u 6. i Sanea u 44. minutu.

Kombinovao je Pep Gvardiola sastav, odmarajući pojedine igrače za 9. april i duel sa Totenhemom u četvrtfinalu Lige šampiona, pa je ostavio na klupi Bernarda i Davida Silvu, Sterlinga i Vokera, ali je već u 19. minutu morao da pravi zamenu, pošto se povredio mladi Ukrajinac Oleksander Zinčenko. Zanimljivo, ulazak Kajla Vokera umesto njega bio je i jedina izmena koju je trener Sitija napravio ove srede.

Ovom pobedom Mančester siti ponovo ima bod više od Liverpula i može mirno da se posveti pripremi duela sa Brajtonom u polufinalu FA kupa (6. aprila) i Totenhemom u četvrtfinalu Lige šampiona (9. aprila). Novi premijerligaški izazov za "građane" je tek 14. aprila, kada u Londonu igraju protiv Kristal Palasa.

Upravo je i tim našeg Luke Milivojevića izlazio na teren ove večeri, ali bez uspeha. U okršaju sa gradskim rivalom Totenhemom izgubio je 0:2.

Golove za povratak "pevaca" na treće mesto postigli su Son u 56. i Eriksen u 80. minutu, a utakmica će ostati upamćena po tome što je bila prva na novom stadionu Totenhema, pa joj je prethodio i vatromet.

Istovremeno u komšiluku, u zapadnom Londonu, Čelsi je pogocima Žirua (38), Azara (60) i Loftus-Čika (63) savladao Brajton 3:0. Očigledno je bilo da se gosti nisu previše nadali od ove utakmice, već im je cilj bio da izbegnu povrede i sačuvaju se za pomenuto polufinale FA kupa protiv Mančester sitija.

Nekako je lagano i bez velike pompe proteklo ovo premijerligaško veče, a najvažnija vest je da se Mančester Siti vratio na prvo mesto ispred Liverpula. Građani su bez prevelikog zamaranja, sa kombinovanim timom, porazili Kardif sa 2:0 i relaksirali se pred subotnje iskušenje u FA kupu protiv Brajtona.

Čitav posao oko osme uzastopne pobede u ligi obavili su u prvom poluvremenu. Bez obzira što je Pep Gvardiola na klupi ostavio i Bernarda i Davida Silvu i Sterlinga, da je Aguero povređen, Mančester Siti ima u rotaciji ogroman kvalitet koji je sam isplivao na površinu večeras.

U odsustvu glavnih protagonista, Kevin De Brujne, Liroj Sane i Gabrijel Žezus potrudili su se da smeste Plave ptičice u kavez, a komplimente za pristup i igru zaslužio je i mladi Fil Foden koji se odužio dobrom igrom Gvardioli na poverenju. Ako je Kardif i imao neki plan za ovu utakmicu, on je osujećen već u šestom minutu kada je De Brujne iskosa sa leve strane matirao nemoćnog golmana Eteridža za 1:0.

Dominirao je Mančester Siti onako kako to radi već nedeljama i mesecima. Nisu izlazili Građani iz šesnaesterca Kardifa koji je za celu utakmicu samo tri puta šutnuo ka golu Građana, a lepu akciju iz 44. minuta krunisao je Liroj Sane. Brazilac Žezus mu je majstorski grudima odložio loptu, a Nemac levicom matirao goste pred sam odlazak na odmor.

I to je bilo to što se golova i zabave tiče na ovom meču. I drugo poluvreme je proteklo u potpunoj dominaciji domaćeg tima (27 šuteva na gol rivala) s tim da nisu bili skoncentisani i nisu uspeli da povećaju prednost. A i kada su prilazili golu Kardifa uspešno im je odolevao golman Metju Eteridž koji je večeras zabeležio preko deset odbrana na utakmici što je jedan od rekorda lige ove sezone. Pep Gvardiola nije izvršio večeras nijednu izmenu.

Lep meč videli su večeras i navijači Čelsija na Stamford Bridžu. Njima je Eden Azar režirao vrhunski fudbalski šou u drugom poluvremenu i omogućio Plavcima lagan trijumf nad nezainteresovanim Brajtonom od 3:0.

Videlo se u prvom poluvremenu da su gosti došli samo da odrade ovaj meč jer ih za vikend čeka Siti u FA kupu, a prvi deo pamtićemo po asistenciji Kaluma Hadsona Odoija (zabeležio večeras prvi start u Premijer ligi) za Olivijea Žirua koji je doneo prednost domaćinu.

Tačku na ubedljiv i zaslužen trijumf Plavaca stavili su Azar i Ruben Loftus Čik sa dva lepa gola u 60. i 63. posle majstorskih akcija u kojima su asistirali jedan drugom i majstorskim udarcima van šesnaesteraca matirali golmana gostiju Rajana. Ovom pobedom prodisao je malo i Mauricio Sari, a Čelsi se na tabeli izjednačio sa Arsenalom na četvrtom mestu, istina uz meč više.

Kristal Palas je pokušao da pokvari slavljeničku žurku Totenhema povodom useljenja na novi stadion, ali nije imao snage za podvig. Izgubio je sa 2:0 u drugom poluvremenu. Luka Milivojević je bio nesmotren u 56. minutu, Pevci su mu oduzeli loptu ispred šesnaesterca Palasa, a Korejanac Hjon Min Son se upisao u istoriju Totenhema kao prvi strelac pogotka na novom stadionu.

Ništa gosti nisu uspeli da urade večeras, jedva da su zapretili Ljorisu za 90 minuta igre, a pobedničku žurku za nešto manje od 60.000 duša na novom stadionu Pevaca upotpunio je Kristijan Eriksenpogotkom u 81. minutu. Pogodak koji je Pevce vratio na treće mesto, ali verovatno samo privremeno pošto Arsenal ima utakmicu manje.  

REZULTATI:

Mančester siti - Kardif 2:0 (2:0)
/De Brujne 6, Sane 44/

Čelsi - Brajton 3:0 (1:0)
/Žiru 38, Azar 60, Loftus-Čik 63/

Totenhem - Kristal Palas 2:0 (0:0)
/Son 56, Eriksen 80/

TABELA:

1. Mančester siti (32) 80
2. Liverpul (32) 79
3. Totenhem (32) 64
4. Arsenal (31) 63
5. Čelsi (32) 63
6. Mančester junajted (32) 61
7. Vulverhempton (32) 47
8. Votford (32) 46
9. Lester siti (32) 44
10. Everton (32) 43
11. Vest Hem (32) 42
12. Bornmut (32) 38
13. Kristal Palas (32) 36
14. Njukasl (32) 35
15. Brajton (31) 33
16. Sautempton (31) 33
17. Barnli (32) 33
18. Kardif (32) 28
19. Fulam (33) 17
20. Hadersfild (32) 14

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar