СЛС: Звезда расположена и распуцана пред плеј-оф!

Сјајна утакмица у Бачкој Паланци, посебно у првом полувремену.  Рад и Земун не могу никога да победе! Утакмице 29. кола Суперлиге донеле гужву у средини табеле и потпуно неизвесност ко ће у ухватити последњи воз за плеј-оф. Црне серије Земуна и Рада трају. . .

Фудбал 03.04.2019 | 19:20
СЛС: Звезда расположена и распуцана пред плеј-оф!
Звездин ватромет у Бачкој: Марин опет мајсторисао, Савић погодио! Црвено-бели без већих проблема савладали тим из Бачке Паланке – 3:1.

Много шанси, узбуђења, добрих акција и четири гола виђено је ове среде у Бачкој Паланци.

У дуелу 29. кола Суперлиге: ОФК БАЧКА - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (1:2).

Гости су оправдали улогу фаворита, али је домаћин показао да заслужује бољи пласман него што је 13. место и борба за опстанак.

Већ од старта оба тима кренула су у јуриш, па смо у првих 15 минута видели чак три гола.

Црвено-бели су повели преко Милана Павкова у 7, али је питање да ли је претходно Бен играо руком, као и да ли се високи центарфор налазио у офсајду. Пиштаљка Драгана Чоловића није се зачула, а треба истаћи да је судија из Рашке имао много посла на стадиону Славко Малетин Вава и да су и једни и други имали примедби на неке његове одлуке.

На 2:0 повисио је Вујадин Савић у 11. минуту, дочекавши тако свој дуго жељени "првенац" у црвено-белом дресу. Одлично се снашао после центаршута из корнера и смушене реакције домаћих играча.

Резултатску неизвесност, ипак, брзо је у меч вратио Никола Радовић, када је у 15. минуту добро испратио акцију Небојше Гаврића и из другог плана убацио лопту у мрежу.

У наставку утакмице углавном су нападали Звездини фудбалери, али је фантастични Бојан Зоговић успевао да сачува гол разлике. Све до уласка Марка Марина.

Бивши репрезентативац Немачке у 61. минуту из свог првог контакта са лоптом маестрално је послао лопту на страну, где ју је из трка у мрежу "закуцао" Филип Стојковић.Тај детаљ био је и пресудан за даљи ток меча, пошто је темпо опао и гости без већих проблема са чували вођство.

Одлучио је Владан Милојевић да за ову утакмицу одмори поједине играче и врати формацију са једним нападачем у шпицу, што је очигледно пријало екипи.

Звезда ће у недељу, у последњем колу пред плеј-оф и плеј-аут, играти против новосадског Пролетера код куће, док ће Бачка морати на тешко гостовање у Ниш, код другопласираног Радничког.

По виђеном ове среде, заиста ће бити штета уколико екипа Зорана Говедарице не успе да задржи суперлигашки статус. Тренутно је на четири бода више од Рада, шест од Динама и седам од Земуна, али подсећамо да следи подела бодова, те нас очекује жестока броба за опстанак.

Црвена звезда је у Бачкој Паланци припредила прави фудбалски ватромет. Три гола, првенац Вујадина Савића,ново мајсторство Марка Марина, бројни промашени зицери…Довољно да тренер црвено—белих Владан Милојевић  са широким осмехом напусти стадион Славко Малетин Вава, јер су његови изабраници пружили офанзивно убедљиву најбољу партију овог пролећа.

Да није било расположеног Зоговића Бачка би врло вероватно доживела најтежи пораз од када се такмичи у српској елити. Звучи можда контрадикторно, посебно после убедљивог пораза (1:3), али тим Зорана Говедарице је заслужио и благе похвале за све приказано. Бачка је покушала да игра фудбл, али је платила цех великој разлици у квалитету. Нису могли домаћи да пронађу решење за врло креативан везни ред црвено-белих са Иванићем, Беном И Јованчићем, који је уласком Марка Марина постао још разноврснији.

Просто И једноставно: маневрсити црвено-белих су једноставним решењима стално правили вишак, гурали лопту напред и велике јаде стварали голману домаћина Зоговићу. Ако питате навијаче Црвене звезде ово је игра коју у Суперлиги стално желе да виде у утакмицама Суперлиге.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић вратио се стандардној формацији са једним класичним нападачем и пунијим везним редом. Јесте то на први поглед деловало дефанзивније него у претходним мечевима, али шампион је деловао много постојеније и опасније. Голман Бачке Зоговић осећао се као на стрељани у добром делу првом полувремену. Црвена звезда је за 45 минута упутила десет ударца ка голу домаћина, али што је за Владана Милојевић било битније два пута је затресла мрежу.

Сигнализирали су домаћи офсајд позицију Бена која је претходила поготку Павкова. Убрзо је Вујадин Савићпостигао првенац у дресу црвено-белих, и чини се затворио сусрет на стадион Славко Малетин Вава.

Међутим, иако у нокдауну домаћи су врло рзо узвратили ударац. Све је искреирао искусни Небојша Гаврић, преварио Милана Борјана, и омогућио Радовићу да развесели домаће навијаче.

У првих 45 минута виђен је меч изнад суперлигашког просека. Црвена звезда је имала најјачег адута у Ел Фарду Бен, који је био присутан у свим смисленим акцијама домаћих, као и приликом прекида. Њему уз раме је био Мирко Иванић, репрезентативац Црне Горе је на позицији плејмејкера добро одглумио Марка Марина. Стално се нудио, покушавао са дистанце, затим И смисленим дуплим пасовима са Вељком Симићем. Није се дало Иванићу да затресе мрежу ни почетком другог полувремена.

Бачка је заслужила похвале за приказано, иако је Зоговић спашавао већ виђене голове. Желели су да играју фудбали ученици Зорана Говедарице, игром до ноге допшли су неколико пута у озбиљне ситуације да матирајуМилана Борјана.

Када су Бен, Павков И Иванић промашили зицере почетком наставка, тренер Владан Милојевић је одлучио да се клупе дигне Марка Марина. Није дуго требало бившем репрезентативцу Немачке да демонстрира класу и стигне до седме асистенције у првенству. Десном спољном је Марин одиграо у “рупу”, Филип Стојковић се одлично убацио и погодио мрежу Владимира Зоговића.

Тада је било јасно да ће Црвена звезда стићи до 26. првенствене победе и сачувати предност у односу на Раднички.

БАЧКА (БП) - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (1:2)

/Радовић 15 - Павков 7, Савић 11, Стојковић 61/

Бачка Паланка.

Стадион: Славко Малетин Вава.

Судија: Драган Чоловић.

Бачка (4-3-3): Зоговић - Јовановић, Илић, Жарковић, Гојковић - Пантић, Бјелош, Радиновић (од 85. Балабановић) - Томић, Радовић, Гаврић (од 71. Мићић). 

Црвена звезда (4-1-3-2): Борјан – Стојковић, Бабић, Савић, Родић - Чаушић, Јованчић - Бен (од 71. Вукановић), Иванић, Симић (од 59. Марин) – Павков (од 80. Боаћи).

Рад и Земун не могу никога да победе! Утакмице 29. кола Суперлиге донеле гужву у средини табеле и потпуно неизвесност ко ће у ухватити последњи воз за плеј-оф. Црне серије Земуна и Рада трају...

Рад је опет остао без бодова на свом стадиону. У малом дербију београдске општине Вождовац, "змајеви" су победили голом Филипа Ступаревића у 63. минуту.

Пре него што је нападач Вождовца постигао гол, судија Лазар Лукић досудио је пенал за госте. Ступаревић није био прецизан са "беле тачке", али је успео из "поправног" да савлада Душана Марковића.

Вождовац је победом сачувао наду да у последњем колу пред поделу бодова и лиге на плеј-оф и плеј-аут, избори место у горњем делу табеле. Рад, сада је то дефинитивно, чека грчевита борба за опстанак.

Екипа са Бањице није победила још од 22. септембра, када су на свом терену савладали Мачву 1:0. Против Вождовца је Рад одиграо јубиларну 20. узастопну утакмицу без тријумфа.

Неизвесност око попуне плеј-оф групе још већа је после победе Спартака у Горњој вароши. "Голубови" су били бољи од Земуна 2:0 и тако се учврстили на средини табеле са 35 бодова, колико има и Радник. Суботичани су тренутно на осмом месту, док су Сурдуличани испод црте и имају меч мање.

Земун је прикован за дно табеле и у плеј-ауту биће му потребно много знања и среће да и наредне сезоне сачувају статус суперлигаша.

Утакмицу у Горњој вароши решио је Стефан Денковић за три минута. Нападач Спартака је у 70. минуту донео вођство гостима, а врло брзо и потврдио победу Спартака.

Земуну је ово била 16. узастопна утакмица у Суперлиги без победе и четврти пораз у низу. Последњи тријумф су зелено-жути остварили 27. октобра прошле године против Вождовца.

РЕЗУЛТАТИ 29. КОЛА:

Рад – Вождовац 0:1 (0:0)
/Ступаравић 63/

Земун – Спартак 0:2 (0:0)
/Денковић 70, 73/

од 17:

ОФК Бачка – Црвена звезда 1:3

од 18:

Мачва – Раднички Н.
Судија: Момчило Марковић

Младост – Напредак
Судија: Ненад Минаковић

Пролетер – Динамо
Судија: Милош Ђорђић

Радник – Војводина
Судија: Далибор Манојловић

од 19:

Партизан – Чукарички ( ТВ Арена спорт 1)
Судија: Јован Шегрт

ТАБЕЛА: Црвена звезда 78, Раднички 71, Чукарички 53, Партизан 51, Младост 42, Напредак 38, Пролетер 37, Спартак (+1) 35, Радник 35,  Вождовац (+1) 34, Војводина 33, Мачва 31, Бачка 25, Рад 21, Динамо 19, Земун 18.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар