SLS: Zvezda raspoložena i raspucana pred plej-of!

Sjajna utakmica u Bačkoj Palanci, posebno u prvom poluvremenu.  Rad i Zemun ne mogu nikoga da pobede! Utakmice 29. kola Superlige donele gužvu u sredini tabele i potpuno neizvesnost ko će u uhvatiti poslednji voz za plej-of. Crne serije Zemuna i Rada traju. . .

Fudbal 03.04.2019 | 19:20
SLS: Zvezda raspoložena i raspucana pred plej-of!
Zvezdin vatromet u Bačkoj: Marin opet majstorisao, Savić pogodio! Crveno-beli bez većih problema savladali tim iz Bačke Palanke – 3:1.

Mnogo šansi, uzbuđenja, dobrih akcija i četiri gola viđeno je ove srede u Bačkoj Palanci.

U duelu 29. kola Superlige: OFK BAČKA - CRVENA ZVEZDA 1:3 (1:2).

Gosti su opravdali ulogu favorita, ali je domaćin pokazao da zaslužuje bolji plasman nego što je 13. mesto i borba za opstanak.

Već od starta oba tima krenula su u juriš, pa smo u prvih 15 minuta videli čak tri gola.

Crveno-beli su poveli preko Milana Pavkova u 7, ali je pitanje da li je prethodno Ben igrao rukom, kao i da li se visoki centarfor nalazio u ofsajdu. Pištaljka Dragana Čolovića nije se začula, a treba istaći da je sudija iz Raške imao mnogo posla na stadionu Slavko Maletin Vava i da su i jedni i drugi imali primedbi na neke njegove odluke.

Na 2:0 povisio je Vujadin Savić u 11. minutu, dočekavši tako svoj dugo željeni "prvenac" u crveno-belom dresu. Odlično se snašao posle centaršuta iz kornera i smušene reakcije domaćih igrača.

Rezultatsku neizvesnost, ipak, brzo je u meč vratio Nikola Radović, kada je u 15. minutu dobro ispratio akciju Nebojše Gavrića i iz drugog plana ubacio loptu u mrežu.

U nastavku utakmice uglavnom su napadali Zvezdini fudbaleri, ali je fantastični Bojan Zogović uspevao da sačuva gol razlike. Sve do ulaska Marka Marina.

Bivši reprezentativac Nemačke u 61. minutu iz svog prvog kontakta sa loptom maestralno je poslao loptu na stranu, gde ju je iz trka u mrežu "zakucao" Filip Stojković.Taj detalj bio je i presudan za dalji tok meča, pošto je tempo opao i gosti bez većih problema sa čuvali vođstvo.

Odlučio je Vladan Milojević da za ovu utakmicu odmori pojedine igrače i vrati formaciju sa jednim napadačem u špicu, što je očigledno prijalo ekipi.

Zvezda će u nedelju, u poslednjem kolu pred plej-of i plej-aut, igrati protiv novosadskog Proletera kod kuće, dok će Bačka morati na teško gostovanje u Niš, kod drugoplasiranog Radničkog.

Po viđenom ove srede, zaista će biti šteta ukoliko ekipa Zorana Govedarice ne uspe da zadrži superligaški status. Trenutno je na četiri boda više od Rada, šest od Dinama i sedam od Zemuna, ali podsećamo da sledi podela bodova, te nas očekuje žestoka broba za opstanak.

Crvena zvezda je u Bačkoj Palanci pripredila pravi fudbalski vatromet. Tri gola, prvenac Vujadina Savića,novo majstorstvo Marka Marina, brojni promašeni ziceri…Dovoljno da trener crveno—belih Vladan Milojević  sa širokim osmehom napusti stadion Slavko Maletin Vava, jer su njegovi izabranici pružili ofanzivno ubedljivu najbolju partiju ovog proleća.

Da nije bilo raspoloženog Zogovića Bačka bi vrlo verovatno doživela najteži poraz od kada se takmiči u srpskoj eliti. Zvuči možda kontradiktorno, posebno posle ubedljivog poraza (1:3), ali tim Zorana Govedarice je zaslužio i blage pohvale za sve prikazano. Bačka je pokušala da igra fudbl, ali je platila ceh velikoj razlici u kvalitetu. Nisu mogli domaći da pronađu rešenje za vrlo kreativan vezni red crveno-belih sa Ivanićem, Benom I Jovančićem, koji je ulaskom Marka Marina postao još raznovrsniji.

Prosto I jednostavno: manevrsiti crveno-belih su jednostavnim rešenjima stalno pravili višak, gurali loptu napred i velike jade stvarali golmanu domaćina Zogoviću. Ako pitate navijače Crvene zvezde ovo je igra koju u Superligi stalno žele da vide u utakmicama Superlige.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević vratio se standardnoj formaciji sa jednim klasičnim napadačem i punijim veznim redom. Jeste to na prvi pogled delovalo defanzivnije nego u prethodnim mečevima, ali šampion je delovao mnogo postojenije i opasnije. Golman Bačke Zogović osećao se kao na streljani u dobrom delu prvom poluvremenu. Crvena zvezda je za 45 minuta uputila deset udarca ka golu domaćina, ali što je za Vladana Milojević bilo bitnije dva puta je zatresla mrežu.

Signalizirali su domaći ofsajd poziciju Bena koja je prethodila pogotku Pavkova. Ubrzo je Vujadin Savićpostigao prvenac u dresu crveno-belih, i čini se zatvorio susret na stadion Slavko Maletin Vava.

Međutim, iako u nokdaunu domaći su vrlo rzo uzvratili udarac. Sve je iskreirao iskusni Nebojša Gavrić, prevario Milana Borjana, i omogućio Radoviću da razveseli domaće navijače.

U prvih 45 minuta viđen je meč iznad superligaškog proseka. Crvena zvezda je imala najjačeg aduta u El Fardu Ben, koji je bio prisutan u svim smislenim akcijama domaćih, kao i prilikom prekida. Njemu uz rame je bio Mirko Ivanić, reprezentativac Crne Gore je na poziciji plejmejkera dobro odglumio Marka Marina. Stalno se nudio, pokušavao sa distance, zatim I smislenim duplim pasovima sa Veljkom Simićem. Nije se dalo Ivaniću da zatrese mrežu ni početkom drugog poluvremena.

Bačka je zaslužila pohvale za prikazano, iako je Zogović spašavao već viđene golove. Želeli su da igraju fudbali učenici Zorana Govedarice, igrom do noge dopšli su nekoliko puta u ozbiljne situacije da matirajuMilana Borjana.

Kada su Ben, Pavkov I Ivanić promašili zicere početkom nastavka, trener Vladan Milojević je odlučio da se klupe digne Marka Marina. Nije dugo trebalo bivšem reprezentativcu Nemačke da demonstrira klasu i stigne do sedme asistencije u prvenstvu. Desnom spoljnom je Marin odigrao u “rupu”, Filip Stojković se odlično ubacio i pogodio mrežu Vladimira Zogovića.

Tada je bilo jasno da će Crvena zvezda stići do 26. prvenstvene pobede i sačuvati prednost u odnosu na Radnički.

BAČKA (BP) - CRVENA ZVEZDA 1:3 (1:2)

/Radović 15 - Pavkov 7, Savić 11, Stojković 61/

Bačka Palanka.

Stadion: Slavko Maletin Vava.

Sudija: Dragan Čolović.

Bačka (4-3-3): Zogović - Jovanović, Ilić, Žarković, Gojković - Pantić, Bjeloš, Radinović (od 85. Balabanović) - Tomić, Radović, Gavrić (od 71. Mićić). 

Crvena zvezda (4-1-3-2): Borjan – Stojković, Babić, Savić, Rodić - Čaušić, Jovančić - Ben (od 71. Vukanović), Ivanić, Simić (od 59. Marin) – Pavkov (od 80. Boaći).

Rad i Zemun ne mogu nikoga da pobede! Utakmice 29. kola Superlige donele gužvu u sredini tabele i potpuno neizvesnost ko će u uhvatiti poslednji voz za plej-of. Crne serije Zemuna i Rada traju...

Rad je opet ostao bez bodova na svom stadionu. U malom derbiju beogradske opštine Voždovac, "zmajevi" su pobedili golom Filipa Stuparevića u 63. minutu.

Pre nego što je napadač Voždovca postigao gol, sudija Lazar Lukić dosudio je penal za goste. Stuparević nije bio precizan sa "bele tačke", ali je uspeo iz "popravnog" da savlada Dušana Markovića.

Voždovac je pobedom sačuvao nadu da u poslednjem kolu pred podelu bodova i lige na plej-of i plej-aut, izbori mesto u gornjem delu tabele. Rad, sada je to definitivno, čeka grčevita borba za opstanak.

Ekipa sa Banjice nije pobedila još od 22. septembra, kada su na svom terenu savladali Mačvu 1:0. Protiv Voždovca je Rad odigrao jubilarnu 20. uzastopnu utakmicu bez trijumfa.

Neizvesnost oko popune plej-of grupe još veća je posle pobede Spartaka u Gornjoj varoši. "Golubovi" su bili bolji od Zemuna 2:0 i tako se učvrstili na sredini tabele sa 35 bodova, koliko ima i Radnik. Subotičani su trenutno na osmom mestu, dok su Surduličani ispod crte i imaju meč manje.

Zemun je prikovan za dno tabele i u plej-autu biće mu potrebno mnogo znanja i sreće da i naredne sezone sačuvaju status superligaša.

Utakmicu u Gornjoj varoši rešio je Stefan Denković za tri minuta. Napadač Spartaka je u 70. minutu doneo vođstvo gostima, a vrlo brzo i potvrdio pobedu Spartaka.

Zemunu je ovo bila 16. uzastopna utakmica u Superligi bez pobede i četvrti poraz u nizu. Poslednji trijumf su zeleno-žuti ostvarili 27. oktobra prošle godine protiv Voždovca.

REZULTATI 29. KOLA:

Rad – Voždovac 0:1 (0:0)
/Stuparavić 63/

Zemun – Spartak 0:2 (0:0)
/Denković 70, 73/

od 17:

OFK Bačka – Crvena zvezda 1:3

od 18:

Mačva – Radnički N.
Sudija: Momčilo Marković

Mladost – Napredak
Sudija: Nenad Minaković

Proleter – Dinamo
Sudija: Miloš Đorđić

Radnik – Vojvodina
Sudija: Dalibor Manojlović

od 19:

Partizan – Čukarički ( TV Arena sport 1)
Sudija: Jovan Šegrt

TABELA: Crvena zvezda 78, Radnički 71, Čukarički 53, Partizan 51, Mladost 42, Napredak 38, Proleter 37, Spartak (+1) 35, Radnik 35,  Voždovac (+1) 34, Vojvodina 33, Mačva 31, Bačka 25, Rad 21, Dinamo 19, Zemun 18.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar