Ухапшен Десница Радивојевић

Десница Радивојевић, бивши министар у Влади Федерације Босне и Херцеговине, ухапшен је данас, потврђено је за Н1 из кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево.

Босна и Херцеговина 02.04.2019 | 17:24
Ухапшен Десница Радивојевић
Како је за Н1 казала портпаролка Тужилаштва Азра Бавчић, њега су данас ухапсили припадници МУП-а РС.

''У наставку акције кодног назива Фармер, припадници МУП-а РС слободе су лишили Десницу Радивојевића, бившег члана Владе Федерације. Он ће у току дана бити спроведен у просторије ФУП-а гдје ће бити криминалистички обрађен'', казала је она.

Подсјећамо, полицијски службеници Федералне управе полиције и Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево у петак су под надзором кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, започели са реализацијом заједничке оперативне акције кодног назива “Фармер” на подручју Федерације Босне и Херцеговине, а везано за кривично дјело “Удруживање ради чињења кривичног дјела” а у вези са кривичним дјелима “Злоупотреба положаја или овлаштења” и “Пријевара”.

Како преносе сарајевски медији, службеници Федералне управе полиције и МУП-а КС-а су до сада у оквиру акције "Фармер" ухапсили осам особа.

Оне су осумњичене за злоупотребу положаја и удруживања ради чињења кривичног дјела, односно незаконито располагање и расподјелу механизације намјењене настрадалима током поплава 2014. године.

Предсједник Комисије Федералне владе био је Ивица Младина, савјетник тадашњег премијера ФБиХ Нермина Никшића, један од ухапшених у пвпј акцији.

Како сазнаје Журнал, међу додатно осумњиченима су још неки од актуелних функционера, кадрова СДА.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Милан

02.04.2019 16:54

Не интересује нас Федерација, нас интересује Рс ко њу пљачка??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.04.2019 21:02

Зашто онда читаш вијести о Федерацији? У сваком случају за похвалу. Само хапси и осуђуј, ко год је крив. За надати је се да и код нас крене

Name

Ре

02.04.2019 22:16

Учимо од Федерације.

Name

Јаффа

02.04.2019 16:58

Је ли то онај што је по Словенији окупљао БиХ елиту?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елвир СКЕЛАНИ

03.04.2019 14:34

Мислим да господин Радивојевић нема никакве везе са тим,само му пакују аферу.

ОДГОВОРИТЕ