Uhapšen Desnica Radivojević

Desnica Radivojević, bivši ministar u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, uhapšen je danas, potvrđeno je za N1 iz kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Bosna i Hercegovina 02.04.2019 | 17:24
Uhapšen Desnica Radivojević
Kako je za N1 kazala portparolka Tužilaštva Azra Bavčić, njega su danas uhapsili pripadnici MUP-a RS.

''U nastavku akcije kodnog naziva Farmer, pripadnici MUP-a RS slobode su lišili Desnicu Radivojevića, bivšeg člana Vlade Federacije. On će u toku dana biti sproveden u prostorije FUP-a gdje će biti kriminalistički obrađen'', kazala je ona.

Podsjećamo, policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u petak su pod nadzorom kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom zajedničke operativne akcije kodnog naziva “Farmer” na području Federacije Bosne i Hercegovine, a vezano za krivično djelo “Udruživanje radi činjenja krivičnog djela” a u vezi sa krivičnim djelima “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja” i “Prijevara”.

Kako prenose sarajevski mediji, službenici Federalne uprave policije i MUP-a KS-a su do sada u okviru akcije "Farmer" uhapsili osam osoba.

One su osumnjičene za zloupotrebu položaja i udruživanja radi činjenja krivičnog djela, odnosno nezakonito raspolaganje i raspodjelu mehanizacije namjenjene nastradalima tokom poplava 2014. godine.

Predsjednik Komisije Federalne vlade bio je Ivica Mladina, savjetnik tadašnjeg premijera FBiH Nermina Nikšića, jedan od uhapšenih u pvpj akciji.

Kako saznaje Žurnal, među dodatno osumnjičenima su još neki od aktuelnih funkcionera, kadrova SDA.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Milan

02.04.2019 16:54

Ne interesuje nas Federacija, nas interesuje Rs ko nju pljačka??

ODGOVORITE
Name

Re

02.04.2019 21:02

Zašto onda čitaš vijesti o Federaciji? U svakom slučaju za pohvalu. Samo hapsi i osuđuj, ko god je kriv. Za nadati je se da i kod nas krene

Name

Re

02.04.2019 22:16

Učimo od Federacije.

Name

Jaffa

02.04.2019 16:58

Je li to onaj što je po Sloveniji okupljao BiH elitu?

ODGOVORITE
Name

Elvir SKELANI

03.04.2019 14:34

Mislim da gospodin Radivojević nema nikakve veze sa tim,samo mu pakuju aferu.

ODGOVORITE