Политичка криза прекида успон туризма у Албанији?

Политичка криза и масовни протести опозиције у Албанији довели су до отказивање већ најављених туристичких посета тој земљи из Немачке, Велике Британије и Израела, преноси портал А1он.

Путовања 02.04.2019 | 12:32
Политичка криза прекида успон туризма у Албанији?
Бесних Батхи из Удружења албанских туроператора каже да је само током последњих неколико дана отказано неколико великих група туриста који су били најављени за март и почетак априла. 

"Због политичких тензија и протеста већ видимо последице у туризму отказивањем већ договорених тура, посебно Израелаца, Немаца и Енглеза. Уколико се настави напета политичка ситуација у земљи, не бих желео да верујем, али то је истина, очекујем да буде отказано још више туристичких аранжмана“, истакао је Батхи. 

Он не сакрива забринутост да ће наставак политичке кризе у Албанији утицати на туристичке аранжмане и током летње сезоне, иако, према његовима речима, још нема отказивање резервација за летњи период. 

Према подацима Института за статистику, Албанију је прошле године посетило око шест милиона туриста, односно 16 одсто више него 2017. године. 

Прошле године туризам је Албанији донео једну милијарду и 850 милиона евра бруто прихода, највише до сада.

Б 92
фото:интерент

Коментари / 0

Оставите коментар