Politička kriza prekida uspon turizma u Albaniji?

Politička kriza i masovni protesti opozicije u Albaniji doveli su do otkazivanje već najavljenih turističkih poseta toj zemlji iz Nemačke, Velike Britanije i Izraela, prenosi portal A1on.

Putovanja 02.04.2019 | 12:32
Politička kriza prekida uspon turizma u Albaniji?
Besnih Bathi iz Udruženja albanskih turoperatora kaže da je samo tokom poslednjih nekoliko dana otkazano nekoliko velikih grupa turista koji su bili najavljeni za mart i početak aprila. 

"Zbog političkih tenzija i protesta već vidimo posledice u turizmu otkazivanjem već dogovorenih tura, posebno Izraelaca, Nemaca i Engleza. Ukoliko se nastavi napeta politička situacija u zemlji, ne bih želeo da verujem, ali to je istina, očekujem da bude otkazano još više turističkih aranžmana“, istakao je Bathi. 

On ne sakriva zabrinutost da će nastavak političke krize u Albaniji uticati na turističke aranžmane i tokom letnje sezone, iako, prema njegovima rečima, još nema otkazivanje rezervacija za letnji period. 

Prema podacima Instituta za statistiku, Albaniju je prošle godine posetilo oko šest miliona turista, odnosno 16 odsto više nego 2017. godine. 

Prošle godine turizam je Albaniji doneo jednu milijardu i 850 miliona evra bruto prihoda, najviše do sada.

B 92
foto:interent

Komentari / 0

Ostavite komentar