"Приоритет СДС је Република Српска"

Шешић тврди да је врло тешко да се сарађује са људима који су довели РС и њене грађане у "тешку економску ситуацију", објаснивши зашто су сјели за сто са СНСД-ом.

Република Српска 02.04.2019 | 11:02
"Приоритет СДС је Република Српска"
Давор Шешић, члан Главног одбора СДС-а и посланик у Народној скупштини Републике Српске, за Н1 је рекао да је једногласна одлука Главног одбора да се не иде у коалицију са СНСД на државном нивоу била очекивана.

Казао је да се чекала одлука Главног одбора странке, зато што СДС функционише на демократским принципима.

"Ниједан појединац не може одлучити у име странке. Зашто је дошло до разговора? Ми сматрамо да треба разговарати, али да одлуке које се донесу треба да поштују сви чланови странке. Ми смо и даље става да све оно што се буде тицало интереса Републике Српске, гдје интерес РС и њених грађана буде угрожен, да ћемо се свакако укључити и дати своју подршку, али да нас фотеље као фотеље не интересују и да није ствар да ли ће неко бити министар, већ да се ради у интересу РС", објаснио је Шешић. 

Шешић тврди да је врло тешко да се сарађује са људима који су довели РС и њене грађане у "тешку економску ситуацију", објаснивши зашто су сјели за сто са СНСД-ом.

"Ми никад нисмо вођени личним интересима или сујетама. Зато смо сјели за исти сто са људима који су непринципијелни, јер су они били ти који су нас називали свакаквим погрдним именима. Давали нам различите епитете, а онда су наједном све то заборавили и били спремни да уђу у заједничку власт. Нема ту никакве промјене размишљања о нама, већ потреба да се нека врста одговорности коју они желе да прихвате подијели са нама. Ми смо тога свјесни и зато нисмо хтјели да покажемо грађанима да смо исти. Нисмо исти", категоричан је Шешић.

Шешић је рекао да је 9. јануар национално питање и да ће СДС дати свој допринос на састанку са предсједницом Републике Српске.

"Ми нећемо ту бити пасивни учесници, ми ћемо дати своје приједлоге, своје виђење, и бити конструктивни ако се буде ишло у нешто даље и видјећемо шта ће уопште бити од тог састанка", истакао је Шешић.

Према његовим ријечима, СДА потеже питање Дана РС због унутарстраначких избора који се очекују крајем године.

"Оно што можемо чути од бошњачких лидера је да се само прича о правима бошњачког народа. Али ако хоћете да имате своје право, то вам не дозвољава да угрожавате права других. Грађани РС без обзира били Срби, Хрвати или Бошњаци, имају одређена права која су загарантована међународним правом, и српски народ има право да обиљежава свој дан", казао је Шешић.

Коментаришући унутарстраначке изборе у СДС-у, Шешић је рекао да је на Главном одбору усаглашено да се избори проведу у бази и да дођу до најбољег кандидата или више кандидата за предсједника странке.

"Оно што је увијек било на првом мјесту јесте политика ми се не важемо за једну особу него за политику како та особа види СДС у будућем периоду", казао је Шешић.

(БН/Н1)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Перо

02.04.2019 09:11

Давор Сесиц,Вуукота Говедарица, Ненад Абрамовиц и многи други из реда младих су будуцност СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ас

02.04.2019 09:40

Они су за себе будуцност, увалили се у фотеље и имају добра примања.

Name

Ре

02.04.2019 10:56

Каква црна будуцнос,нису у стању за 14 година скинути ову багру.Исти су они као и ови сто су на власти,видис само колико се ломе дал уци и изгубити ово мало људи сто је остало послије ових силних прелетацевица.Јадни смо ми сви са оваквим политицарима,и једни и други само мисле о својим покољењима.

Name

Ре

02.04.2019 11:50

Изађите на улицу, шта радите у тој скупштини. Дајете легитимитет пропасти РС-а.

Name

Ре

02.04.2019 11:51

Ста прицате ко да скине ову багру ? Сваки пут исти коментари ако вам се скида СНСД изадји те наизборе и гласајте протв њега , неоцекујете ваљда да це СДС скинути СНСД са власти , једини наци је да изадјете на изборе а не као досад висе од 40% посто сједи куци и цека Дједа мраза и коментарисе . Или изадјите и гласајте или сутите и неприцајте и некометрисите јер ако негласте исто вам је добро као да сте гласали за СНСД.

Name

СДС ДОБОЈ

02.04.2019 15:11

Тако је Перо!Вријеме је да се СДС захвали ветеранима и да ови млади,паметни и способни људи,људи које нико па ни додик,не може уцјењиват за почињена недјела,преузму кормило странке и поведе народ у обрачун са режимом!

Name

С 9

02.04.2019 09:20

Све лијепо зборис? Али коце да те цује? А поготово слуса. Народ је навикао на овај нацин зивота.. Народа не занима ниста нормално. Народ воли лази, трацеце, криминал, корупцију, непотизам, псовање, вулгарност... Доста воде треба проте и да овај нацин зивота се промјени. Вријеме је она саљива крилатица "ко јами јами'. Наса опозиција РС предводјена СДС 12 година указује на криминал на пљацку на безакоње... Додју избори и сав иоле нормалан народ покусао би да несто мњења.. Али код нас тога нема! Код нас систем владајуцег резима добија подршку! Назалост све вецу и вецу. Зато једини спас за младе генерација нека пронадју под овим небом неко нормалније друштво у уредјенијим дрзавама. А ми који немамо снаге да то уцинимо..остацемо овдје на милост и немилост док не изумремо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре С9

02.04.2019 10:38

Народу требају дјела а не ријеци.ријеци је доста 25 година !!!!!

Name

ре

02.04.2019 10:15

Ал да живимо у њој као људи , а не као олош српски сви ови година због пљачке криминалаца свега у РС што нешто вриједи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рр

02.04.2019 12:23

Приоритет СДС је Српска. Па очувањем Српске чувате и ваше позиције . Зато вам је и стало со РС. А народ ко сиса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

02.04.2019 13:07

Да ли сте Ви нормални. Република Српска одавно није земља Српског народа. То је земља под управом криминалне групе која себе назива политичком , а која је земљу и власт преотела од народа уз помоћ окупатора. Ви из СДС-а морате се под хитно ослободити људи који имају низако коефицијент интелигенције , а уз то су грамзиви и налазе се на функцијским мјестима у вашој партији. Приоритет свак политичке партије која се издаје за партију народа мора да буде народ и само народ на првом мјесту. Жељу да преузмете кормило које се зове Република Српска морате да потиснете и да надјете наћина да народ ослободите од непријатељске власти СНСД-а и сатрапа.

ОДГОВОРИТЕ