Барса објавила рат Реалу: И Пешић жели Мицића!

Каталонци ће на лето покушати да доведу двојицу или тројицу играча из самог евролигашког крема, а један од њих је и српски репрезентативац.

Кошарка 04.04.2019 | 16:30
Барса објавила рат Реалу: И Пешић жели Мицића!
Реал Мадрид је добио озбиљну конкуренцију, пошто Кадена Сер јавља да се у трку за српског плејмејкера укључила и Барсеона.

Исти извор наводи да Светислав Пешић за наредну сезону жели да направи само две или три промене у играчком кадру, а на листи приоритета налазе се неки од главних играча Евролиге у овој сезони. Поред Мицића, ту су још сјајни бек Фенербахчеа Костас Слукас и крило Бајерна Дерик Вилијамс.

Мицић је са Ефесом потписао уговор на једну сезону, са опцијом продужетка на још годину дана, тако да ће шпански великани покушати да искористе своју шансу.

Како наводи Кадена Сер, Каталонци би на лето могли да се растану са Серафаном, због његових проблема са повредом, а очекује се да ће клуб напустити и некадашњи играч Црвене звезде Јака Блажич. Приоритет је продужетак уговора са Виктором Клавером.

Како се наводи, клуб који са клупе предводи легендарни Светислав Пешић, на радару има и бека Фенербахчеа Костаса Слукаса и центра минхенског Бајерна Дерика Вилијамса.

“Циљ Барселоне је да направи две до три измене у тренутном саставу, потписивањем квалитетних евролигашких играча. Тројица поменутих су обележили сезону и кандидати су за најбољи тим Евролиге“, наводи се.

Раније се наводило да је Мицић један од играча које прати Реал Мадрид, док Јурохупс наводи да би он био идеално појачање за Барселоне.

Напомиње се и да је некадашњи играч Мега Лекса потписао уговор у формату 1+1 са Ефесом прошлог лета.

Додаје се да о продужетку уговора одлучује турски клуб, као и да је Слукас у сличној ситуацији, с тим што ће он донети коначну одлуку о томе да ли ће остати у Фенербахчеу.

Што се тиче Вилијамса, он има уговор са Бајерном до краја сезоне и потом ће бити слободан у избору нове средине.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар