Barsa objavila rat Realu: I Pešić želi Micića!

Katalonci će na leto pokušati da dovedu dvojicu ili trojicu igrača iz samog evroligaškog krema, a jedan od njih je i srpski reprezentativac.

Košarka 04.04.2019 | 16:30
Barsa objavila rat Realu: I Pešić želi Micića!
Real Madrid je dobio ozbiljnu konkurenciju, pošto Kadena Ser javlja da se u trku za srpskog plejmejkera uključila i Barseona.

Isti izvor navodi da Svetislav Pešić za narednu sezonu želi da napravi samo dve ili tri promene u igračkom kadru, a na listi prioriteta nalaze se neki od glavnih igrača Evrolige u ovoj sezoni. Pored Micića, tu su još sjajni bek Fenerbahčea Kostas Slukas i krilo Bajerna Derik Vilijams.

Micić je sa Efesom potpisao ugovor na jednu sezonu, sa opcijom produžetka na još godinu dana, tako da će španski velikani pokušati da iskoriste svoju šansu.

Kako navodi Kadena Ser, Katalonci bi na leto mogli da se rastanu sa Serafanom, zbog njegovih problema sa povredom, a očekuje se da će klub napustiti i nekadašnji igrač Crvene zvezde Jaka Blažič. Prioritet je produžetak ugovora sa Viktorom Klaverom.

Kako se navodi, klub koji sa klupe predvodi legendarni Svetislav Pešić, na radaru ima i beka Fenerbahčea Kostasa Slukasa i centra minhenskog Bajerna Derika Vilijamsa.

“Cilj Barselone je da napravi dve do tri izmene u trenutnom sastavu, potpisivanjem kvalitetnih evroligaških igrača. Trojica pomenutih su obeležili sezonu i kandidati su za najbolji tim Evrolige“, navodi se.

Ranije se navodilo da je Micić jedan od igrača koje prati Real Madrid, dok Jurohups navodi da bi on bio idealno pojačanje za Barselone.

Napominje se i da je nekadašnji igrač Mega Leksa potpisao ugovor u formatu 1+1 sa Efesom prošlog leta.

Dodaje se da o produžetku ugovora odlučuje turski klub, kao i da je Slukas u sličnoj situaciji, s tim što će on doneti konačnu odluku o tome da li će ostati u Fenerbahčeu.

Što se tiče Vilijamsa, on ima ugovor sa Bajernom do kraja sezone i potom će biti slobodan u izboru nove sredine.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar