Спанулис оперисан!

Сјајни бек Олимпијакоса завршио је сезону, а да ли, можда, и каријеру?

Кошарка 04.04.2019 | 09:30
Спанулис оперисан!
Василис Спанулис неће моћи да помогне Олимпијакосу до краја сезоне због повреде тетиве скочног зглоба и операције којој је подвргнут.

Искусном кошаркашу успешно је одрађен хируршки захват на десној нози и очекује се да ће након вишемесечног опоравка бити спреман за почетак нове сезоне.

Капитен Олимпијакоса већ дуже време има проблем са повредом, због чега је ван строја, а након консултација је одлучено да она буде санирана хируршки пре краја сезоне.

Након вести из Атине стигло је очекивано питање да ли ће се Спанулис опоравити или би прерани завршетак сезоне могао да означи и крај његове каријере?

Василис Спанулис, који ће у августу напунити 37 година, ове сезоне на 25 мечева у Евролиги у просеку је имао 10,2 поена и 5,1 асистенцију по мечу, док је у грчком шампионату просечно бележио 9,5 погодака, уз 4,8 успешних додавања по утакмици.

Он је у каријери освојио три титуле европског првака - 2009. са Панатинаикосом, а 2012. и 2013. са Олимпијакосом, када је и проглашен за најкориснијег играча Евролиге. У богатој колекцији има и седам пехара првака Грчке и четири трофеја националног купа.

Дуги низ година био је члан репрезентације Грчке са којом је освојио светско сребро 2006. године, као и злато на Евробаскету у Србији 2005. и бронзу 2009. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар