Spanulis operisan!

Sjajni bek Olimpijakosa završio je sezonu, a da li, možda, i karijeru?

Košarka 04.04.2019 | 09:30
Spanulis operisan!
Vasilis Spanulis neće moći da pomogne Olimpijakosu do kraja sezone zbog povrede tetive skočnog zgloba i operacije kojoj je podvrgnut.

Iskusnom košarkašu uspešno je odrađen hirurški zahvat na desnoj nozi i očekuje se da će nakon višemesečnog oporavka biti spreman za početak nove sezone.

Kapiten Olimpijakosa već duže vreme ima problem sa povredom, zbog čega je van stroja, a nakon konsultacija je odlučeno da ona bude sanirana hirurški pre kraja sezone.

Nakon vesti iz Atine stiglo je očekivano pitanje da li će se Spanulis oporaviti ili bi prerani završetak sezone mogao da označi i kraj njegove karijere?

Vasilis Spanulis, koji će u avgustu napuniti 37 godina, ove sezone na 25 mečeva u Evroligi u proseku je imao 10,2 poena i 5,1 asistenciju po meču, dok je u grčkom šampionatu prosečno beležio 9,5 pogodaka, uz 4,8 uspešnih dodavanja po utakmici.

On je u karijeri osvojio tri titule evropskog prvaka - 2009. sa Panatinaikosom, a 2012. i 2013. sa Olimpijakosom, kada je i proglašen za najkorisnijeg igrača Evrolige. U bogatoj kolekciji ima i sedam pehara prvaka Grčke i četiri trofeja nacionalnog kupa.

Dugi niz godina bio je član reprezentacije Grčke sa kojom je osvojio svetsko srebro 2006. godine, kao i zlato na Evrobasketu u Srbiji 2005. i bronzu 2009. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar