Болесно: С дедином лобањом на прославу титуле!

Титулу у Аргентини славио са дједовом лобањом! Ремијем у гостима против Тигреа (1:1), фудбалери Расинга освојили су 18. титулу шампиона Аргентине, а један навијач екипе из предграђа Буенос Ајреса славио је са лобањом покојног дједа.  Луда ноћ у Авељанеди - Аргентина има новог шампиона! Спектакуларно, а како би другачије. . .

Фудбал 01.04.2019 | 19:00
Болесно: С дедином лобањом на прославу титуле!
Расинг из Авељанеде, предграђа Буенос Ајреса, којег од аргентинске престонице дијели неколико мостова преко ријеке Риачуело, нови је шампион Аргентине!

Некадашњи аргентински великан, који је током 60-тих година 20. вијека био најуспјешнији, прије 21 годину је банкротирао, али је успио да се подигне и да ремијем против Тигреа (1:1) стигне до 18. шампионског пехара.

У томе му је помогао и "егал" другопласиране Дефенсе против Санта Феа (1:1), па је Расинг побјегао на недостижна четири бода пред посљедње коло првенства.

Услиједило је велико славље Расингових навијача, који су из предграђа главног града бурно прославили титулу и то у строгом центру испод Обелиска, гдје се традиционално славе највећи успјеси аргентинског спорта.

У том слављу су помало и превршили мјеру попут извјесног Габријела Аранде, који је на прославу титуле донио и лобању свог дједа.

Највећи аргентински клубови Бока Јуниорс и Ривер Плата су остали на трећој, односно четвртој позицији.



Расинг из Авељанеде је шампион Аргентине! Један од пет тамошњих великана докопао се титуле тако што је ремизирао са Тигреом у гостима (1:1) и коло пре краја задржао четири бода вишка у односу на првог пратиоца, екипу Дефенса и Хустисија. 

Проклетство седам црних мачака, браћа Милито и 300 метара велике приче

Академија је до предности стигла у 57. минуту поготком Аугуста Матеа Соларија, да би домаћин пораз избегао голом у судијској надокнади преко Лукаса Родригеза. Негде у исто време Дефенса успева да постигне изједначујући гол-против Униона (1:1), али то је било све. Пошто се тамо већ играо 98. минут времена за преокрет није било... 

Тако дерби у последњем колу у ком се састају управо Расинг и Дефенса неће значити много, осим престижа, наравно.  

Дефенса и Хустисија је мали клуб из околине Буенос Ајреса и ово му је далеко најуспешнија сезона у историји. С друге стране, Расингу и његовим навијачима много ће значити 18. титула првака, прва од 2014. и тек трећа од 1966. Клуб из Авељанеде већ годинама има проблема са финансијама и ово би могла да буде нека врста прекретнице. 

Како то обично бива, у Аргентини нису само утакмице спектакуларне, већ и прославе победа, титула... Навијачи Расинга умели су да се опусте и направе фешту за памћење. 

Погледајте како је то изгледало:





Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар