Bolesno: S dedinom lobanjom na proslavu titule!

Titulu u Argentini slavio sa djedovom lobanjom! Remijem u gostima protiv Tigrea (1:1), fudbaleri Rasinga osvojili su 18. titulu šampiona Argentine, a jedan navijač ekipe iz predgrađa Buenos Ajresa slavio je sa lobanjom pokojnog djeda.  Luda noć u Aveljanedi - Argentina ima novog šampiona! Spektakularno, a kako bi drugačije. . .

Fudbal 01.04.2019 | 19:00
Bolesno: S dedinom lobanjom na proslavu titule!
Rasing iz Aveljanede, predgrađa Buenos Ajresa, kojeg od argentinske prestonice dijeli nekoliko mostova preko rijeke Riačuelo, novi je šampion Argentine!

Nekadašnji argentinski velikan, koji je tokom 60-tih godina 20. vijeka bio najuspješniji, prije 21 godinu je bankrotirao, ali je uspio da se podigne i da remijem protiv Tigrea (1:1) stigne do 18. šampionskog pehara.

U tome mu je pomogao i "egal" drugoplasirane Defense protiv Santa Fea (1:1), pa je Rasing pobjegao na nedostižna četiri boda pred posljednje kolo prvenstva.

Uslijedilo je veliko slavlje Rasingovih navijača, koji su iz predgrađa glavnog grada burno proslavili titulu i to u strogom centru ispod Obeliska, gdje se tradicionalno slave najveći uspjesi argentinskog sporta.

U tom slavlju su pomalo i prevršili mjeru poput izvjesnog Gabrijela Arande, koji je na proslavu titule donio i lobanju svog djeda.

Najveći argentinski klubovi Boka Juniors i River Plata su ostali na trećoj, odnosno četvrtoj poziciji.



Rasing iz Aveljanede je šampion Argentine! Jedan od pet tamošnjih velikana dokopao se titule tako što je remizirao sa Tigreom u gostima (1:1) i kolo pre kraja zadržao četiri boda viška u odnosu na prvog pratioca, ekipu Defensa i Hustisija. 

Prokletstvo sedam crnih mačaka, braća Milito i 300 metara velike priče

Akademija je do prednosti stigla u 57. minutu pogotkom Augusta Matea Solarija, da bi domaćin poraz izbegao golom u sudijskoj nadoknadi preko Lukasa Rodrigeza. Negde u isto vreme Defensa uspeva da postigne izjednačujući gol-protiv Uniona (1:1), ali to je bilo sve. Pošto se tamo već igrao 98. minut vremena za preokret nije bilo... 

Tako derbi u poslednjem kolu u kom se sastaju upravo Rasing i Defensa neće značiti mnogo, osim prestiža, naravno.  

Defensa i Hustisija je mali klub iz okoline Buenos Ajresa i ovo mu je daleko najuspešnija sezona u istoriji. S druge strane, Rasingu i njegovim navijačima mnogo će značiti 18. titula prvaka, prva od 2014. i tek treća od 1966. Klub iz Aveljanede već godinama ima problema sa finansijama i ovo bi mogla da bude neka vrsta prekretnice. 

Kako to obično biva, u Argentini nisu samo utakmice spektakularne, već i proslave pobeda, titula... Navijači Rasinga umeli su da se opuste i naprave feštu za pamćenje. 

Pogledajte kako je to izgledalo:





Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar