ИТА: Сергеј коначно прорадио против неког од "великих"!

Поготком репрезентативца Србије, Лацио је у недјељу увече савладао Интер у Милану (0:1) и задржао шансе за пласман у Лигу шампиона.  Од свих кандидата за Лигу шампиона Лацио игра најбољи фудбал: Сергеј утишао Меацу, Римљани надомак четвртог места! Небескоплави савладали Интер голом српског везисте у 13. минуту - 1:0.

Фудбал 01.04.2019 | 00:23
ИТА: Сергеј коначно прорадио против неког од "великих"!
Други су више улагали, имају звучнија имена и на папиру боље тимове, али од свих озбиљних кандидата за пласман у Лигу шампиона чини се да римски Лацио игра најбољи фудбал у овом тренутку. Екипа СимонеаИнзагија не игра превише лепршаво, игра ону игру која у овом тренутку доноси резултат против снажних противника. Добро су постављени, одговорно се бране и чекају сваку прилику да казне отворени простор пред противничким голом. Једну такву искористили су ове вечери на Ђузепе Меаци, где су славили голом Сергеја Милинковић Савића из 13. минута игре - 1:0 (1:0).

Српском везисти у кључном тренутку утакмице сјајно је асистирао Луис Алберто, који је по ко зна који пут показао да са лоптом буквално може да уради све што помисли. Видео је да ће се Сергеј извући на другу стативу, а онда је пребацио комплетну одбрану домаћина и спаса за свемоћног Самира Хандановића у том тренутку није било. Свему томе претходио је један у низу убитачних контранапада Инзагијевог тима.

Интер је нападао готово читав меч, али је само у пар наврата било озбиљних проблема пред голом Стракоше. У финишу првог полувремена када је запретио Балде Кеита, а онда и средином другог полувремена када је неколико озбиљних напада повезао Матео Политано, али ниједан његово ударац није ишао у оквир гола гостију.

Са друге стране, Лацио се определио на контранападе, којих је највише било у првој половини другог полувремена, када су своје шансе пропуштали Каиседо и Имобиле. Сама завршница меча протекла је у грчевитом чувању гостујућег гола, Спалети је на терен послао Најнголана, Кандреву и Жоаа Марија, али није добио оно што је желео, а то је изједначење резултата.

Лацио са утакмицом мање у овим тренуцима има пет бодова мање од трећепласираног Интера, односно само три од четвртопласиранбог Милана. Римљани већ у среду имају тешко гостовање изузетно расположеном СПАЛ-у, док ће Интер у прилично незгодном тренутку на гостовање Ђенови.

С обзиром да су директни конкуренти за пласман у Лигу шампиона Милан и Рома поражени у 29. колу, Интер је против Лација имао прилику да се додатно учврсти на трећој позицији, али су гости из Рима ипак успјели да се умијешају у битку за елитно такмичење.

ИНТЕР - ЛАЦИО 0:1 (0:1)

И то голом репрезентативца Србије Сергеја Милинковић Савића, који је тек у 29. утакмици против "великих" тимова Италије био стријелац!

Тренер Интера Лућано Спалети у недјељу увече није могао да рачуна на Стефана де Фраја и Лаутара Мартинеза, али упркос томе није дао прилику бившем капитену Мауру Икардију, који се недавно вратио тренинзима послије одсуства од 40-ак дана.

Суштински, због одбијања потписивања новог уговора са Интером, а формално због повреде, али је Аргентинца "искулирао" тренер Лућано Спалети иако је у нападу могао да рачуна само на Балде Кеиту.

"Не знам кад ће Икарди бити у тиму. Дуго га није било и његов повратак ће зависити од залагања на тренинзима", изјавио је Спалети пред двобој са Римљанима, који су елиминисали Интер и у Купу Италије (1:1) послије бољег извођења пенала.

Тада је Сергеј био кривац за пенал у 124. минуту, што је омогућило Интеру шансу да са "креча" ипак прођу у полуфинале, али Фортуна им крајем јануара није била наклоњена.

Очигледно мотивисани да се реванширају, "нероазури" су боље ушли у меч на "Меаци", гдје је у друштву супруге Ванде Наре сједио и Икарди, па су у првих десетак минута неколико пута озбиљно запријетили голману Лација Томасу Стракоши, који је одлично интервенисао након сјајне акције Ивана Перишића.

Имао је албански голман и доста среће у 10. минуту када је за мало непрецизан био ударац Милана Шкрињара, а гости из Рима су само три минута касније сурово казнили те промашаје домаћина.

Шпанац Луис Алберто је сјајно на другој стативи пронашао Сергеја Милинковић Савића, који је надскочио Марцела Брозовића и главом закуцао лопту у мрежу - 0:1.

Интересантно, српском репрезентативцу био је то први погодак, а укупно четврти ове сезоне, против једне од водеће четири екипе (Јувентус, Наполи, Милан и Интер) тек у 29. утакмици! Осим тога, везиста Србије је посљедњи пут у гостима погодио мрежу Кротонеа у мају 2018. године.

У финишу првог дијела, тим Симонеа Инзагија је могао и да удвостручи предност да није маестрално неколико пута реаговао голман Интера Самир Хандановић послије удараца Бастоса и Луиса Алберта, али такође, могао је и домаћин да стигне до изједначења.

Међутим, ударац Балде Кеите укротио је чувар мреже "лацијала".

Спасио је словеначки голман Самир Хандановић свој тим неколико пута у наставку послије удараца Каиседа и Ћира Имобилеа и само захваљујући њему, Интер је остао резултатски у мечу послије прилика Лација у 55. и 62. минуту.

Слично као у првом дијелу, кад је почетне промашаје Интера казнио Лацио, могла се догодити и обрнута ситуација испред Стракоше да је Кеита био присебнији неколико минута касније или да је неколико центиметара ниже завршила "бомба" Матеа Политана.

У 83. минуту, Политано је ухватио волеј и погодио лоптом у руку Луиса Алберта, али је арбитар Паоло Мацолени одбио да прегледа видео снимак (ВАР) упркос притиску домаћих играча.

Интер је до краја нападао, покушавао да стигне макар до једног бода, али ипак није могао да избјегне осми пораз ове сезоне. С друге стране, Лацио је забиљежио 14. побједу којом је стигао на само три бода минуса у односу на четврту позицију која води у квалификације за пласман у Лигу шампиона.

СЕРИЈА А - 29. КОЛО:

Парма - Аталанта 1:3 (1:1)
/Жервињо 8 - Пашалић 24, Запата 75, 90+4/

Рома - Наполи 1:4 (0:0)
/Пероти 45+4 пенал - Милик 2, Мертенс 50, Верди 55/

Фиорентина - Торино 1:1 (1:0)
/Симеоне 7 - Базели 34/

Фрозиноне - СПАЛ 0:1 (0:1)
/Викари 13/

Болоња - Сасуоло 2:1 (0:0)
/Пулгар 68 пен, Дестро 90+6 - Бога 90+2/

Интер - Лацио 0:1 (0:1)
/Милинковић Савић 13/

Одиграно у суботу:

Удинезе - Ђенова 2:0 (1:0)
/Окака 4, Мандрагора 62/

Јувентус - Емполи 1:0 (0:0)
/Кин 72/

Сампдорија - Милан 1:0 (1:0)
/Дефрел 1/

Одиграно у петак:

Кјево - Каљари 0:3 (0:3)
/Пизакане 16, Жоао Педро 33, Јоница 43/

ТАБЕЛА: Јувентус 78, Наполи 63, Интер 53, Милан 51, Лацио (-1) 48, Аталанта 48, Рома 47, Сампдорија 45, Торино 45, Фиорентина 38, Ђенова 33, Каљари 33, Парма 33, Сасуоло 32, СПАЛ 29, Удинезе (-1) 28, Болоња 27, Емполи 25, Фрозиноне 17, Кјево 11*

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар