ITA: Sergej konačno proradio protiv nekog od "velikih"!

Pogotkom reprezentativca Srbije, Lacio je u nedjelju uveče savladao Inter u Milanu (0:1) i zadržao šanse za plasman u Ligu šampiona.  Od svih kandidata za Ligu šampiona Lacio igra najbolji fudbal: Sergej utišao Meacu, Rimljani nadomak četvrtog mesta! Nebeskoplavi savladali Inter golom srpskog veziste u 13. minutu - 1:0.

Fudbal 01.04.2019 | 00:23
ITA: Sergej konačno proradio protiv nekog od "velikih"!
Drugi su više ulagali, imaju zvučnija imena i na papiru bolje timove, ali od svih ozbiljnih kandidata za plasman u Ligu šampiona čini se da rimski Lacio igra najbolji fudbal u ovom trenutku. Ekipa SimoneaInzagija ne igra previše lepršavo, igra onu igru koja u ovom trenutku donosi rezultat protiv snažnih protivnika. Dobro su postavljeni, odgovorno se brane i čekaju svaku priliku da kazne otvoreni prostor pred protivničkim golom. Jednu takvu iskoristili su ove večeri na Đuzepe Meaci, gde su slavili golom Sergeja Milinković Savića iz 13. minuta igre - 1:0 (1:0).

Srpskom vezisti u ključnom trenutku utakmice sjajno je asistirao Luis Alberto, koji je po ko zna koji put pokazao da sa loptom bukvalno može da uradi sve što pomisli. Video je da će se Sergej izvući na drugu stativu, a onda je prebacio kompletnu odbranu domaćina i spasa za svemoćnog Samira Handanovića u tom trenutku nije bilo. Svemu tome prethodio je jedan u nizu ubitačnih kontranapada Inzagijevog tima.

Inter je napadao gotovo čitav meč, ali je samo u par navrata bilo ozbiljnih problema pred golom Strakoše. U finišu prvog poluvremena kada je zapretio Balde Keita, a onda i sredinom drugog poluvremena kada je nekoliko ozbiljnih napada povezao Mateo Politano, ali nijedan njegovo udarac nije išao u okvir gola gostiju.

Sa druge strane, Lacio se opredelio na kontranapade, kojih je najviše bilo u prvoj polovini drugog poluvremena, kada su svoje šanse propuštali Kaisedo i Imobile. Sama završnica meča protekla je u grčevitom čuvanju gostujućeg gola, Spaleti je na teren poslao Najngolana, Kandrevu i Žoaa Marija, ali nije dobio ono što je želeo, a to je izjednačenje rezultata.

Lacio sa utakmicom manje u ovim trenucima ima pet bodova manje od trećeplasiranog Intera, odnosno samo tri od četvrtoplasiranbog Milana. Rimljani već u sredu imaju teško gostovanje izuzetno raspoloženom SPAL-u, dok će Inter u prilično nezgodnom trenutku na gostovanje Đenovi.

S obzirom da su direktni konkurenti za plasman u Ligu šampiona Milan i Roma poraženi u 29. kolu, Inter je protiv Lacija imao priliku da se dodatno učvrsti na trećoj poziciji, ali su gosti iz Rima ipak uspjeli da se umiješaju u bitku za elitno takmičenje.

INTER - LACIO 0:1 (0:1)

I to golom reprezentativca Srbije Sergeja Milinković Savića, koji je tek u 29. utakmici protiv "velikih" timova Italije bio strijelac!

Trener Intera Lućano Spaleti u nedjelju uveče nije mogao da računa na Stefana de Fraja i Lautara Martineza, ali uprkos tome nije dao priliku bivšem kapitenu Mauru Ikardiju, koji se nedavno vratio treninzima poslije odsustva od 40-ak dana.

Suštinski, zbog odbijanja potpisivanja novog ugovora sa Interom, a formalno zbog povrede, ali je Argentinca "iskulirao" trener Lućano Spaleti iako je u napadu mogao da računa samo na Balde Keitu.

"Ne znam kad će Ikardi biti u timu. Dugo ga nije bilo i njegov povratak će zavisiti od zalaganja na treninzima", izjavio je Spaleti pred dvoboj sa Rimljanima, koji su eliminisali Inter i u Kupu Italije (1:1) poslije boljeg izvođenja penala.

Tada je Sergej bio krivac za penal u 124. minutu, što je omogućilo Interu šansu da sa "kreča" ipak prođu u polufinale, ali Fortuna im krajem januara nije bila naklonjena.

Očigledno motivisani da se revanširaju, "neroazuri" su bolje ušli u meč na "Meaci", gdje je u društvu supruge Vande Nare sjedio i Ikardi, pa su u prvih desetak minuta nekoliko puta ozbiljno zaprijetili golmanu Lacija Tomasu Strakoši, koji je odlično intervenisao nakon sjajne akcije Ivana Perišića.

Imao je albanski golman i dosta sreće u 10. minutu kada je za malo neprecizan bio udarac Milana Škrinjara, a gosti iz Rima su samo tri minuta kasnije surovo kaznili te promašaje domaćina.

Španac Luis Alberto je sjajno na drugoj stativi pronašao Sergeja Milinković Savića, koji je nadskočio Marcela Brozovića i glavom zakucao loptu u mrežu - 0:1.

Interesantno, srpskom reprezentativcu bio je to prvi pogodak, a ukupno četvrti ove sezone, protiv jedne od vodeće četiri ekipe (Juventus, Napoli, Milan i Inter) tek u 29. utakmici! Osim toga, vezista Srbije je posljednji put u gostima pogodio mrežu Krotonea u maju 2018. godine.

U finišu prvog dijela, tim Simonea Inzagija je mogao i da udvostruči prednost da nije maestralno nekoliko puta reagovao golman Intera Samir Handanović poslije udaraca Bastosa i Luisa Alberta, ali takođe, mogao je i domaćin da stigne do izjednačenja.

Međutim, udarac Balde Keite ukrotio je čuvar mreže "lacijala".

Spasio je slovenački golman Samir Handanović svoj tim nekoliko puta u nastavku poslije udaraca Kaiseda i Ćira Imobilea i samo zahvaljujući njemu, Inter je ostao rezultatski u meču poslije prilika Lacija u 55. i 62. minutu.

Slično kao u prvom dijelu, kad je početne promašaje Intera kaznio Lacio, mogla se dogoditi i obrnuta situacija ispred Strakoše da je Keita bio prisebniji nekoliko minuta kasnije ili da je nekoliko centimetara niže završila "bomba" Matea Politana.

U 83. minutu, Politano je uhvatio volej i pogodio loptom u ruku Luisa Alberta, ali je arbitar Paolo Macoleni odbio da pregleda video snimak (VAR) uprkos pritisku domaćih igrača.

Inter je do kraja napadao, pokušavao da stigne makar do jednog boda, ali ipak nije mogao da izbjegne osmi poraz ove sezone. S druge strane, Lacio je zabilježio 14. pobjedu kojom je stigao na samo tri boda minusa u odnosu na četvrtu poziciju koja vodi u kvalifikacije za plasman u Ligu šampiona.

SERIJA A - 29. KOLO:

Parma - Atalanta 1:3 (1:1)
/Žervinjo 8 - Pašalić 24, Zapata 75, 90+4/

Roma - Napoli 1:4 (0:0)
/Peroti 45+4 penal - Milik 2, Mertens 50, Verdi 55/

Fiorentina - Torino 1:1 (1:0)
/Simeone 7 - Bazeli 34/

Frozinone - SPAL 0:1 (0:1)
/Vikari 13/

Bolonja - Sasuolo 2:1 (0:0)
/Pulgar 68 pen, Destro 90+6 - Boga 90+2/

Inter - Lacio 0:1 (0:1)
/Milinković Savić 13/

Odigrano u subotu:

Udineze - Đenova 2:0 (1:0)
/Okaka 4, Mandragora 62/

Juventus - Empoli 1:0 (0:0)
/Kin 72/

Sampdorija - Milan 1:0 (1:0)
/Defrel 1/

Odigrano u petak:

Kjevo - Kaljari 0:3 (0:3)
/Pizakane 16, Žoao Pedro 33, Jonica 43/

TABELA: Juventus 78, Napoli 63, Inter 53, Milan 51, Lacio (-1) 48, Atalanta 48, Roma 47, Sampdorija 45, Torino 45, Fiorentina 38, Đenova 33, Kaljari 33, Parma 33, Sasuolo 32, SPAL 29, Udineze (-1) 28, Bolonja 27, Empoli 25, Frozinone 17, Kjevo 11*

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar