Више пожара у Херцеговини

Пожари у источној Херцеговини су и даље активни. Ватра не пријети објектима и домаћинствима, али се не може угасити јер се ради о неприступачном терену.

Република Српска 31.03.2019 | 17:02
Више пожара у Херцеговини
Како су нам потврдили у Ватрогасној јединици Билећа за сада у тој општини активна су два пожара у рејону села Баљци и Бијелим Рудинама, који не пријете становништву и имовини, али се не могу угасити усљед неприступачног терена. Много посла имају и ватрогасци у Гацку гдје су активна четири велика пожара, а такође се ради о терену гдје је немогуће приступити.

-У Гацку ових дана имамо много пожара. Имамо четири активна, која су под контролом и не угрожавају имовину. Пожар који је већ четири дан активан у Церници, не можемо да га гасимо зато јер је терен неприступачан.Пожар у селу Брајчевићи, ватрена стихија од јутрос у Мрђеновићима и четврти пожар у подножју планине Сомине који не може да се гаси због неприступачности- изјавио је Милан Шаровић из  Ватрогасне јединице Гацко.

Активан пожар је и у Невесињу у мјесто Залом, док је у току дана избио и у селу Кртиње у општини Љубиње. Како су нам потврдили у Регионалном центру Републичке управе Цивилне заштите и ту се ради о пожарима који се контролишу.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар