Više požara u Hercegovini

Požari u istočnoj Hercegovini su i dalje aktivni. Vatra ne prijeti objektima i domaćinstvima, ali se ne može ugasiti jer se radi o nepristupačnom terenu.

Republika Srpska 31.03.2019 | 17:02
Više požara u Hercegovini
Kako su nam potvrdili u Vatrogasnoj jedinici Bileća za sada u toj opštini aktivna su dva požara u rejonu sela Baljci i Bijelim Rudinama, koji ne prijete stanovništvu i imovini, ali se ne mogu ugasiti usljed nepristupačnog terena. Mnogo posla imaju i vatrogasci u Gacku gdje su aktivna četiri velika požara, a takođe se radi o terenu gdje je nemoguće pristupiti.

-U Gacku ovih dana imamo mnogo požara. Imamo četiri aktivna, koja su pod kontrolom i ne ugrožavaju imovinu. Požar koji je već četiri dan aktivan u Cernici, ne možemo da ga gasimo zato jer je teren nepristupačan.Požar u selu Brajčevići, vatrena stihija od jutros u Mrđenovićima i četvrti požar u podnožju planine Somine koji ne može da se gasi zbog nepristupačnosti- izjavio je Milan Šarović iz  Vatrogasne jedinice Gacko.

Aktivan požar je i u Nevesinju u mjesto Zalom, dok je u toku dana izbio i u selu Krtinje u opštini Ljubinje. Kako su nam potvrdili u Regionalnom centru Republičke uprave Civilne zaštite i tu se radi o požarima koji se kontrolišu.BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar