Новица "стиснуо зубе" и заиграо дерби: Све за њих!

"Терапије ме чекају већ од сутра и нема шта, ту сам. . . ", рекао је капитен црно-белих Новица Величковић који је због повреде био неизвестан за наступ у реваншу полифинала АБА лиге против Звезде.

Кошарка 31.03.2019 | 12:00
Новица "стиснуо зубе" и заиграо дерби: Све за њих!
Новица Величковић је уз болну гримасу на лицу напустио паркет хале "Александар Николић" пре седам дана и није могао играчки да помогне својој екипи у првој утакмици полуфинала АБА плеј-офа против Црвене звезде мтс...

Деловало је да ће тешко успети да се опорави за реванш, посебно због година и историје повреда, али је смогао снаге и као прави капитен дао пример млађима у црно-белом.

Само његово присуство у опреми Партизана било је велики плус за читав тим, о чему је говорио и сам тренер Андреа Тринкијери по завршетку утакмице коју је његов тим добио 70:67, док је сам Величковић казао да код њега није било двоумљења између две опције.

Играти или не...

"Нисам имао дилему, радио сам сличне ствари кроз каријеру. Мислим да сам био потребан тиму и да једноставно тад неке ствари ставиш по страни. Није лако, није да сам се осећао као иначе. Рекао сам и пре прве утакмице да бих све урадио за њих", казао је Величковић и подвукао:

"У суштини, бије била тешка одлука".

Капитен "ваљка" је казао да су његови саиграчи и он пружили све од себе на терену и да је дерби био какав је и иначе: са много тензија, стреса...

Каква ће бити наредна пред црвено-белом публиком наредног викенда?

"Не знам. Прва није била као ова, била је много више кошева, сад их је било мање. Тврда утакмица, седам-осам минута било је 5:2. Окренем се ка семафору и не могу да верујем, као да га је зачарао неко", рекао је Новица Величковић и потом прокоментарисао нешто лошије проценте шута за три поена које је имала Црвене звезде мтс (5/28).

О ПЕРПЕРОГЛУУ

"Стратос је искусан играч, зна да игра овакве утакмице. Био је ушао у ритам. Немам шта да кажем, било је и других играча који су га мењали. Прошли дерби су Добрић и Давидовац ушли и направили разлику", казао је Новица Величковић о искључењу Грка због две неспортске грешке.

"Звезда је јако опасан тим, а ту је и наша одбрана... Драго ми је да смо успели. Нисам гледао статистику, ни после прве нисам знао да је пало онолико тројки. Они имају стварно врсне шутере и то је то".

Да ли ће успети да за седам дана додатно санира повреду?

"Терапије ме чекају већ од сутра и нема шта, ту сам! Повреда је мање битна. Битна је трећа утакмица, да свако да максимум", закључио је Величковић на крају разговора са новинарима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар