Novica "stisnuo zube" i zaigrao derbi: Sve za njih!

"Terapije me čekaju već od sutra i nema šta, tu sam. . . ", rekao je kapiten crno-belih Novica Veličković koji je zbog povrede bio neizvestan za nastup u revanšu polifinala ABA lige protiv Zvezde.

Košarka 31.03.2019 | 12:00
Novica "stisnuo zube" i zaigrao derbi: Sve za njih!
Novica Veličković je uz bolnu grimasu na licu napustio parket hale "Aleksandar Nikolić" pre sedam dana i nije mogao igrački da pomogne svojoj ekipi u prvoj utakmici polufinala ABA plej-ofa protiv Crvene zvezde mts...

Delovalo je da će teško uspeti da se oporavi za revanš, posebno zbog godina i istorije povreda, ali je smogao snage i kao pravi kapiten dao primer mlađima u crno-belom.

Samo njegovo prisustvo u opremi Partizana bilo je veliki plus za čitav tim, o čemu je govorio i sam trener Andrea Trinkijeri po završetku utakmice koju je njegov tim dobio 70:67, dok je sam Veličković kazao da kod njega nije bilo dvoumljenja između dve opcije.

Igrati ili ne...

"Nisam imao dilemu, radio sam slične stvari kroz karijeru. Mislim da sam bio potreban timu i da jednostavno tad neke stvari staviš po strani. Nije lako, nije da sam se osećao kao inače. Rekao sam i pre prve utakmice da bih sve uradio za njih", kazao je Veličković i podvukao:

"U suštini, bije bila teška odluka".

Kapiten "valjka" je kazao da su njegovi saigrači i on pružili sve od sebe na terenu i da je derbi bio kakav je i inače: sa mnogo tenzija, stresa...

Kakva će biti naredna pred crveno-belom publikom narednog vikenda?

"Ne znam. Prva nije bila kao ova, bila je mnogo više koševa, sad ih je bilo manje. Tvrda utakmica, sedam-osam minuta bilo je 5:2. Okrenem se ka semaforu i ne mogu da verujem, kao da ga je začarao neko", rekao je Novica Veličković i potom prokomentarisao nešto lošije procente šuta za tri poena koje je imala Crvene zvezde mts (5/28).

O PERPEROGLUU

"Stratos je iskusan igrač, zna da igra ovakve utakmice. Bio je ušao u ritam. Nemam šta da kažem, bilo je i drugih igrača koji su ga menjali. Prošli derbi su Dobrić i Davidovac ušli i napravili razliku", kazao je Novica Veličković o isključenju Grka zbog dve nesportske greške.

"Zvezda je jako opasan tim, a tu je i naša odbrana... Drago mi je da smo uspeli. Nisam gledao statistiku, ni posle prve nisam znao da je palo onoliko trojki. Oni imaju stvarno vrsne šutere i to je to".

Da li će uspeti da za sedam dana dodatno sanira povredu?

"Terapije me čekaju već od sutra i nema šta, tu sam! Povreda je manje bitna. Bitna je treća utakmica, da svako da maksimum", zaključio je Veličković na kraju razgovora sa novinarima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar