ФРА: Марсељ је таквог нападача чекао 50 година!

Балотели као Скоблар, али Амави је шепртља која је избила два бода из џепа! Анже из два пенала до бода на Велодрому – 2:2.

Фудбал 30.03.2019 | 23:20
ФРА: Марсељ је таквог нападача чекао 50 година!
Оно што пре пре пола века радио Јосип Скоблар сад чини Марио Балотели. Италијански нападач се препородио откако је у јануару стигао у Марсељ и постао његова ударна игла, о чему сведочи податак да је украсио још један меч славног клуба, овога пута у једином сусрету суботњег програма Лиге 1, против Анжеа – 2:2.

Оба гола за састав Рудија Гарсије дело су несташног Марија, мада се чини да је баш на Велодрому пронашао неопходни мир. Уосталом, на култном стадиону био је прецизан сваки пут кад је истрчао на терен. Против Лила, Амијена, Сент Етјена и Нице, а вечерас и против гостију са запада Француске. Прво већ у четвртом минуту, после додавања Лукаса Окампоса, кад је само убацио лопту у мрежу да би ВАР потврдио поготак који је помоћни судија желео да поништи због наводног офсајда, а затим у 16. још једно проиравање са аргентинским везистом и укупно његов пети гол на Велодрому.

На тај начин Супер Марио је стигао до пет везаних погодака на Велодроми, што је последњи пут урадио некадашњи шпиц репрезентације Југославије, Јосип Скоблар, шпиц Марсеља у периоду од 1967. до 1969.

Једино што ни хици бившег фудбалера Интера, Ливерпула, Милана и Нице нису вредели домаћину, јер је Анже на практично примеру доказао да је 2:0 нејопаснији резултат. Понајвише захваљујући Томи Мањанију, који је  баш као Балотели дао два гола. Оба из пенала. Први је скривио Џордан Амави над Исмаелом Траореом, а други Адел Рами, с тим што ваља напоменути да је Амави кривац и за овај гол, пошто је предао лопту у ноге ривалу. Ова пута је Мањани био сигуран са 11 метара, за четврти узастопни реми Анжеа.

Чак су гости могли и више у самом финишу, јер је због опасне игре Бона Сар зарадио искључење због другог жутог картона и упропастио Марсељу вече које се послче фртаљ часа чинило идеалним.

ФРАНЦУСКА 1 - 30. КОЛО:

Петак

Рен – Лион  0:1 (0:0)
/Терије 86/

Субота

Марсељ – Анже 2:2 (2:1)
/Балотели 4, 16 – Мањани 36 пен, 77 пен/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар