FRA: Marselj je takvog napadača čekao 50 godina!

Baloteli kao Skoblar, ali Amavi je šeprtlja koja je izbila dva boda iz džepa! Anže iz dva penala do boda na Velodromu – 2:2.

Fudbal 30.03.2019 | 23:20
FRA: Marselj je takvog napadača čekao 50 godina!
Ono što pre pre pola veka radio Josip Skoblar sad čini Mario Baloteli. Italijanski napadač se preporodio otkako je u januaru stigao u Marselj i postao njegova udarna igla, o čemu svedoči podatak da je ukrasio još jedan meč slavnog kluba, ovoga puta u jedinom susretu subotnjeg programa Lige 1, protiv Anžea – 2:2.

Oba gola za sastav Rudija Garsije delo su nestašnog Marija, mada se čini da je baš na Velodromu pronašao neophodni mir. Uostalom, na kultnom stadionu bio je precizan svaki put kad je istrčao na teren. Protiv Lila, Amijena, Sent Etjena i Nice, a večeras i protiv gostiju sa zapada Francuske. Prvo već u četvrtom minutu, posle dodavanja Lukasa Okamposa, kad je samo ubacio loptu u mrežu da bi VAR potvrdio pogotak koji je pomoćni sudija želeo da poništi zbog navodnog ofsajda, a zatim u 16. još jedno proiravanje sa argentinskim vezistom i ukupno njegov peti gol na Velodromu.

Na taj način Super Mario je stigao do pet vezanih pogodaka na Velodromi, što je poslednji put uradio nekadašnji špic reprezentacije Jugoslavije, Josip Skoblar, špic Marselja u periodu od 1967. do 1969.

Jedino što ni hici bivšeg fudbalera Intera, Liverpula, Milana i Nice nisu vredeli domaćinu, jer je Anže na praktično primeru dokazao da je 2:0 nejopasniji rezultat. Ponajviše zahvaljujući Tomi Manjaniju, koji je  baš kao Baloteli dao dva gola. Oba iz penala. Prvi je skrivio Džordan Amavi nad Ismaelom Traoreom, a drugi Adel Rami, s tim što valja napomenuti da je Amavi krivac i za ovaj gol, pošto je predao loptu u noge rivalu. Ova puta je Manjani bio siguran sa 11 metara, za četvrti uzastopni remi Anžea.

Čak su gosti mogli i više u samom finišu, jer je zbog opasne igre Bona Sar zaradio isključenje zbog drugog žutog kartona i upropastio Marselju veče koje se poslče frtalj časa činilo idealnim.

FRANCUSKA 1 - 30. KOLO:

Petak

Ren – Lion  0:1 (0:0)
/Terije 86/

Subota

Marselj – Anže 2:2 (2:1)
/Baloteli 4, 16 – Manjani 36 pen, 77 pen/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar