ПОР: Порто пеналима до побједе! И Бенфика једва!

Змајеви два пута губили, али дошли до бодова у Браги.  Спортинг са играчем више једва против дављеника из Шавеса, Фернандеш решио у 80. минуту.  Лисабонски Лавови раме уз раме са Брагом.  Сефергол! Три гола на Лужу, само један се важи, Бенфика је жива, Тарабт дебитовао после четири године! Орлови једва сломили отпор Тонделе!

Фудбал 31.03.2019 | 09:15
ПОР: Порто пеналима до побједе! И Бенфика једва!
Пенали, преокрет и победа Порта! Све је у знаку слова п било на Каменолому, из којег су Змајеви излетели неокрњени, иако су плесали на ивици амбиса у којем почивају сломљени шампионски снови. Ипак, Порто је паклени плес одиграо до краја и однео три бода из Браге у 27. колу првенства – 3:2.

Два пута је водила Брага. Повела је већ у петом минуту голом Вилсона, а после изједначења Соареша, поново је Муриљо донео предност домаћим црвено-белима.

И онда – пеналтијада у Каменолому. Најпре је Телес у 70. минуту добио и искористио шансу да са беле тачке изједначи, да би девет минута касније Соареш био у прилици да са 11 метара донесе преокрет у корист Порта. И није омануо.

Велику бригу у Браги је пребринуо Порто. Ово му је било најтеже гостовање у распореду до краја сезоне. А, Бенфику тек чека силазак у Каменолом...

Спортинг са играчем више једва против дављеника из Шавеса, Фернандеш решио у 80. минуту. Лисабонски Лавови раме уз раме са Брагом.

Вероватно неће моћи да ухвате приључак са Портом и Бенфиком, али барем себи не жели да дозволи да буде испод Браге. Мада оно што је вечерас себи дозволио тешко да ће сакрити бледо издање против дављеника из Шавеса, пошто је Спортинг до победе од 3:1 стигао у неизвесној завршници иако је од 51. минута имао вођство од 1:0 и играча више на терену.

Бројчано инфериорни Шавес је ипак успео да преко Андреа Луиша изједначи резултат и сасвим је могуће да би тим нашег Николе Мараша – играо свих 90 минута – да мрежу домаћег тима у самом финишу није бранио резервни голман Рикардо Нунеш. Он је у 74. минуту на терену заменио повређеног Антонија Филипеа, а у 80. је ужасно лоше реаговао на ударац Бруна Фернандеша са око 20 метара.

Јесте Спортингов капитен лепо ухватио тај волеј, јесте испред Нунеша била гужва која му је заклањала поглед, али добар голман ово би свакако зауставио. Додуше, добар голман вероватно не би са 36 година био резерва у Шавесу...

До краја меча, Спортинг је успео и да успостави бројчану равнотежу, пошто је и Стефан Ристовски у 87. минуту зарадио црвени картон, али Шавес је већ потрошио сву снагу, па није могао до повратка. Штавише, у 11. минуту судијске надокнаде (?!) Фелипе је другим голом на мечу поставио коначних 3:1.

Сефергол! Три гола на Лужу, само један се важи, Бенфика је жива, Тарабт дебитовао после четири године! Орлови једва сломили отпор Тонделе.

Лука Јовић из Лисабона у Франкфурт – Харис Сеферовић из Ајнтрахта у Бенфику. У строго такмичарском смислу, направила су оба клуба добре послове лета 2017, с тим што су Немци прошли боље економски, јер ће млађег центарфора да откупе и продају по далеко већој цени од набавне, међутим, имају и Португалци разлога да трљају руке, посебно ако се зна да репрезентативац Швајцарске редовно тресе мреже.

Учинио је то поново. У завршном сусрету суботњег програма 27. кола Примеире маниром врхунског стрелца главом је центаршут Алекса Грималда проследио у мрежу Тонеделе и екипи Бруна Лажа донео бодове који је остављају на деоби првог места са Портом. Сеферовић је погодио шест минута пре краја и донео олакшање на култни стадион, а Бенфики лидерску позицију, јер у Португалији, у случају истог броја бодова, одлучује гол-разлика, тренутно у корист изазивача.

Сеферовићу је ово био 20. погодак у свим такмичењима, има и девет асистенција и израста у једног од јунака тима који се против скромне, али упорне Тондела дуго, дуго, мучио.

После не баш занимљивог првог дела, Бенфика је друго отворила на најгори могући начин. Дозволила је контру гостима, матирана је, али је захваљујући ВАР-у хитац Муриља поништен због офсајда. Само који минут касније и Орлови су погодили, преко времешног Жонаса, међутим, ВАР је и овог пута био у праву поништивши гол због играња руком Алмеиде.

Како је време пролазило тако је притисак Бенфике постао све жешћи. Увео је тренер Лаж и Адела Тарабта који је после четири године дочекао да дебитује за славни клуб (у међувремену био на позајмици у Ђенови, играо за млади тим), ређале су се шансе, да би на крају Харис Сеферовић донео славље тиму у коме није било српских интернационалаца, Љубомира Фејсе и Андрије Живковића.

ПОРТУГАЛ 1 - 27. КОЛО:

Петак

Портимоненсе - Мореиренсе 0:2 (0:1)
/Чикињо 34, Тавареш 60/

Субота

Брага – Порто  2:3 (1:1)
/Вилсон 5, Муриљо 47 – Соареш 26, 79, Телес 70/

Шавес - Спортинг 1:3 (0:1)
/Андре Луис 60 – Луиз Фелипе 23, 101, Фернандеш 80/

Санта Клара  - Гимараиш 1:0 (1:0)
/Зе Мануел 26/ 

Бенфика - Тондела 1:0 (0:0)
/Сеферовић 84/ 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар