Корупција може угрозити истраге

Извјештај такође каже да корупција, која је у земљи дубоко укоријењена, може угрозити ефикасне истраге и кривична гоњења. Такође се каже да ни власти немају воље да допринесу у борби против трговине наркотика.

Босна и Херцеговина 30.03.2019 | 08:37
Корупција може угрозити истраге
Амерички Стате Департмент објавио је у петак годишњи извјештај о међунардној трговини дрогама, прању новца и финансијском криминалу, а за БиХ извјештај не доноси велике промјене, осим напретка на пољу борбе против прања новца.

И даље је БиХ транзитна земља у међунардној трговини наркотицима и рути која се протеже од југозападне Азије па до западне Европе. Јадранска обала је такође главни улаз за јужноамерички кокаин намијењен Европи.

Међународне криминалне групе доминирају трговином дрогом на Балкану и углавном су оријентисане на марихуану, хероин и кокаин.

„Босанске криминалне групе често дјелују изван Балкана, иако вође таквих група организација бораве у земљи”, каже се у извјештају који преноси Глас Америке.

Институције за спровођење закона и даље су ограничене када је ријеч о спрјечавању трговине дрогом. Додатно ситуацију отежава њихова фрагментирана структура ривалство, а што омета сарадњу и заједничке истраге.

Извјештај такође каже да корупција, која је у земљи дубоко укоријењена, може угрозити ефикасне истраге и кривична гоњења. Такође се каже да ни власти немају воље да допринесу у борби против трговине наркотика.

Извјештај подсјећа на постојање више полицијских агенција од државног до кантоналног нивоа власти, али се каже да је њихова способност да раде сложене истраге и даље ограничена.

БиХ сарађује са Сједињеним Државама на побољшању истражних капацитета како би се сузбила трговина дрогама, као и да се сарадња одвија и са другим партнерима, наводи се у извјештају.

(Вијести)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

велико постење

30.03.2019 09:17

каква борба против корупције када ова власт је досла дотог мере даје она изазвала корупцију и прање новца и продају дроге теско овој дрзави када властодрзци наредјују суду и уставном суду стаце пресудити какву одлуку донет ова крзаваје пуна корупцијејерсу лопови и криминалци на власти теско овој јадној дрзави са оваквом власти када један измет деговиц мозе наредит уставном суду стаце пресудитза неки празник а он нареди дасе слани дан кадаје србски народ прегласани слави празник дрзаве из којеје референдумом отисо такатије вера муслимаНа једном устаса увек устаса тоје њихово цвеце и верне слиге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кпд Фоча

30.03.2019 09:58

Па имате папире у сипи,имате папире у тузиластву.Све са доказима о умјесаности мога директора Синисе Гољанија у корупцију,од одељења "ц" па до свега осталог и никоме ниста.Сви сте ви исти,фала Богу па одох ове године у пензију да вас моје оци висе не виде!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мами

30.03.2019 11:27

Ево прође година, а не чух да је заплењен негде ето тако ЛСД па макар и јефтин!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВОМАТИЦ

30.03.2019 12:33

Новоматицове праонице новца Ново РС доо И РСА гаминг доо вец десет година перу новац нарко картела из Јужне Америке и Јужне Африке преко Републике Српске И у сарадњи са Милорадом Додиком И његовом криминалном кастом, а институција Републике Српске су подредене застити прања новца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.03.2019 12:53

А сад те праонице новца НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ доо треба да преузму ЛУТРИЈУ Републике Српске..... главни перач новца испред институција,односно Додик, је ЈОВО РАДУКИЋ данашњи Ревизор Републике Српске......