Мајами: Изнер опет у финалу!

Изнер искористио Феликсово неискуство и наставио доминацију у Мајамију! Амерички тенисер, Џон Изнер, пласирао се у финале мастерс турнира у Мајамију, пошто је у полуфиналу победио Канађанина Феликса Оже-Алијасима у два сета.  Изнер добио 9/10 сетова у тај-брејку и има финале! У серији је од једанаест узастопних победа на Флориди. . .

Тенис 29.03.2019 | 21:00
Мајами: Изнер опет у финалу!
Изнер је до победе дошао после нешто мање од два часа борбе, по сетовима 7:6(3) и 7:6(4).

Американац је успео да понови невероватан успех и пласира се у друго финале Мајамија заредом. Он је прошле године на овом турниру дошао до прве Мастерс титуле у каријери, а сада ће имати прилику и да је одбрани.

Меч је обележило велико "чоуковање" 18-годишњег Оже-Алијасима. Канађанин у првом сету одлично читао Изнеров сервис и искористио четврту брејк лопту, па повео са 5:3. Ипак, није успео да одсервира за сет, па је на крају изгубио у тај-брејку.

Малтене идентичан сценарио десио се у другом сету – Феликс је повео са 5:2, али је изгубио концентрацију и изгубио сервис, па је Џон дошао до 5:5 и на крају поново славио у тај-брејку, без већих проблема.

Високи амерички тенисер је до сада у Мајамију све мечеве добио резултатом 2:0 (Оже-Алијасим, Баутиста-Ахут, Едмунд, Рамос-Винолас и Сонего), а девет од десет сетова завршено је у тај-брејку, у корист Џона Изнера.

Један једини који није, добио је 7:5 протв Рамос-Виноласа.

Американац је тако дошао до прилике да одбрани титулу у Мајамију, а у финалу ће играти против бољег из дуела између Роџера Федерера (Швајцарска) и Дениса Шаповалова (Канада).

Занимљиво, Џон Изнер је једини трофеј на мастерсу освојио управу на Флориди прошле сезоне када је после три сета победио Александра Изнера, док је пре тога изгубио три финала у каријери - Индијан Велс, Синсинати и Париз.

"Велики Џон" ће у финалу играти против бољег из дуела измедју Швајцарца Роџера Федерера и Канађанина Дениса Шаповалова.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар