Majami: Izner opet u finalu!

Izner iskoristio Feliksovo neiskustvo i nastavio dominaciju u Majamiju! Američki teniser, Džon Izner, plasirao se u finale masters turnira u Majamiju, pošto je u polufinalu pobedio Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima u dva seta.  Izner dobio 9/10 setova u taj-brejku i ima finale! U seriji je od jedanaest uzastopnih pobeda na Floridi. . .

Tenis 29.03.2019 | 21:00
Majami: Izner opet u finalu!
Izner je do pobede došao posle nešto manje od dva časa borbe, po setovima 7:6(3) i 7:6(4).

Amerikanac je uspeo da ponovi neverovatan uspeh i plasira se u drugo finale Majamija zaredom. On je prošle godine na ovom turniru došao do prve Masters titule u karijeri, a sada će imati priliku i da je odbrani.

Meč je obeležilo veliko "čoukovanje" 18-godišnjeg Ože-Alijasima. Kanađanin u prvom setu odlično čitao Iznerov servis i iskoristio četvrtu brejk loptu, pa poveo sa 5:3. Ipak, nije uspeo da odservira za set, pa je na kraju izgubio u taj-brejku.

Maltene identičan scenario desio se u drugom setu – Feliks je poveo sa 5:2, ali je izgubio koncentraciju i izgubio servis, pa je Džon došao do 5:5 i na kraju ponovo slavio u taj-brejku, bez većih problema.

Visoki američki teniser je do sada u Majamiju sve mečeve dobio rezultatom 2:0 (Ože-Alijasim, Bautista-Ahut, Edmund, Ramos-Vinolas i Sonego), a devet od deset setova završeno je u taj-brejku, u korist Džona Iznera.

Jedan jedini koji nije, dobio je 7:5 protv Ramos-Vinolasa.

Amerikanac je tako došao do prilike da odbrani titulu u Majamiju, a u finalu će igrati protiv boljeg iz duela između Rodžera Federera (Švajcarska) i Denisa Šapovalova (Kanada).

Zanimljivo, Džon Izner je jedini trofej na mastersu osvojio upravu na Floridi prošle sezone kada je posle tri seta pobedio Aleksandra Iznera, dok je pre toga izgubio tri finala u karijeri - Indijan Vels, Sinsinati i Pariz.

"Veliki Džon" će u finalu igrati protiv boljeg iz duela izmedju Švajcarca Rodžera Federera i Kanađanina Denisa Šapovalova.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar