Трка за рукија године: Јанг испред Дончића!

Трка за рукија године у НБА тема је расправа широм планете, до скоро се чинило да Лука Дончић неће имати конкуренцију, а онда се појавио Тре Јанг.

Кошарка 01.04.2019 | 19:30
Трка за рукија године: Јанг испред Дончића!
На две недеље пре краја сезоне у НБА лиги видели смо извесне промене на листи најбоље рангираних "рукија" у НБА лиги, пошто је након низа 30-10 партија Тре Јанг заузео место на "челу табеле".

Дончић је блистао на почетку сезоне, док сада игра нешто слабије, а што се Јанга тиче ситуација је потпуно обрнута. Он се, наиме, мучио на старту, да би у смирај сезоне додао гас и почео да пружа сјајне партије.

Тре Јанг је постао тек други играч у историји НБА лиге који је имао 6+ утакмица са 30 поена и 10 асистенција, испред њега је остао једино легендарни Оскар Робертсон, а последњом 30-10 партијом претекао је Мајкла Џордана и Стефа Карија.

Лука Дончић је у овој седмици забележио свој седми трипл дабл у каријери, па је сада изједначен са Меџиком Џонсоном на трећем месту рукија којима је то полазило за руком, а на његове партије није остао равнодушан ни Стив Неш који није штедео речи када је хвалио словеначког бека.

Прошле сезоне смо имали неизвесну борбу између Бена Симонса и Донована Мичела, која је ескалирала на више нивоа, а сезону раније је Малколм Брогдон "испред носа" Дарија Шарића освојио титулу "рукија године".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар