Trka za rukija godine: Jang ispred Dončića!

Trka za rukija godine u NBA tema je rasprava širom planete, do skoro se činilo da Luka Dončić neće imati konkurenciju, a onda se pojavio Tre Jang.

Košarka 01.04.2019 | 19:30
Trka za rukija godine: Jang ispred Dončića!
Na dve nedelje pre kraja sezone u NBA ligi videli smo izvesne promene na listi najbolje rangiranih "rukija" u NBA ligi, pošto je nakon niza 30-10 partija Tre Jang zauzeo mesto na "čelu tabele".

Dončić je blistao na početku sezone, dok sada igra nešto slabije, a što se Janga tiče situacija je potpuno obrnuta. On se, naime, mučio na startu, da bi u smiraj sezone dodao gas i počeo da pruža sjajne partije.

Tre Jang je postao tek drugi igrač u istoriji NBA lige koji je imao 6+ utakmica sa 30 poena i 10 asistencija, ispred njega je ostao jedino legendarni Oskar Robertson, a poslednjom 30-10 partijom pretekao je Majkla Džordana i Stefa Karija.

Luka Dončić je u ovoj sedmici zabeležio svoj sedmi tripl dabl u karijeri, pa je sada izjednačen sa Medžikom Džonsonom na trećem mestu rukija kojima je to polazilo za rukom, a na njegove partije nije ostao ravnodušan ni Stiv Neš koji nije štedeo reči kada je hvalio slovenačkog beka.

Prošle sezone smo imali neizvesnu borbu između Bena Simonsa i Donovana Mičela, koja je eskalirala na više nivoa, a sezonu ranije je Malkolm Brogdon "ispred nosa" Darija Šarića osvojio titulu "rukija godine".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar