Утакмица за Партизанов спас!

Пред 1. 000 Гробара на Бањици мора да падне Соларис! Ватерполисти црно-белих играју за опстанак у регионалној лиги.

Остали спортови 29.03.2019 | 17:00
Утакмица за Партизанов спас!
Једна утакмица мења све. У каквој је позицији Партизан дошло се дотле да му баш та једна значи – спас.

У реваншу баража за опстанак у регионалној А 1 лиги црно-белима важи само победа над Соларисом из Шибеника, с којим су прошле седмице одиграли 9:9 у гостима, што значи да им главу изнад воде држи искључиво победа. Било каква.

Притисак на Бањици је велики. Да је само спортски знао би првак Србије како с њим да се избори, навикли су ватерполисти да далеко напетије ситуације да решавају у своју корист, међутим, сад на талону није само резултатски циљ, већ малтене опстанак целог клуба, који грца у дуговима, оптерећен је финансијским и организационим проблемима и зато му је славље у завршном мечу сезоне неопходно као хлеб, не би ли се ситуација макар мало поправила.

„Соларис је искуснији, има играче који су играли јаке утакмице. Не смемо да изгоримо у жељи за победом. Тражићу максималан приступ од самог почетка, да не посустајемо без обзра какав резултат буде био. Имамо квалитет, можемо да остваримо успех, али само ако знамо да играју и глава и срце“, предочио је у изјави Спортском журналу Стефан Ћирић, тренер Партизанових ватерполиста.

Почетак меча је заказан за 20 часова на базену Спортског и пословног центра „Бањица“. На истом месту падали су у прошлости много већи, звучнији, европски признатији тимови, па се у Партзану надају да ће и Соларис, иако је у овом тренутку искуснији од црно-белих.

„Ко победи остаје у елити. Ништа није готово, нити ко мисли да ћемо лако до победе. Морамо да пружимо максимум, у том случају имамо право на оптимизам“, истакао је Александар Радановић.

Прошле седмице седмоструки првак Европе се спасао после заостатка 7:9 и петерца за домаћина у Шибенику. Заблистао је тада млади голман Милан Булајић, скупио чак 14 одбрана и сачувао Партизану лепу шансу да опстане у лиги.

„Шибеник нам је и поред свих недаћа донео добар резултат, али резултат к оји би требало да потврдимо у нашем базену. Сигуран сам да смо бољи, да ћемо имати решење за њихове искусне играче, пре свих Комадину и Влаховића. Уз помоћ навијача верујем у обеду и сматрам да заслужујемо да играмо у А 1 лиги“, додао је Петар Томић.

Иначе, за утакмицу Партизан – Соларис у продају је пуштено 1.000 улазница. Очекује се добар одзив публике и подршка са трибина, јер једна утакмица може да промени све.

ЈАДРАНСКА ЛИГА, ПЛЕЈ-АУТ:

20.00: Паризан - Соларис /први меч 9:9/

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар