Utakmica za Partizanov spas!

Pred 1. 000 Grobara na Banjici mora da padne Solaris! Vaterpolisti crno-belih igraju za opstanak u regionalnoj ligi.

Ostali sportovi 29.03.2019 | 17:00
Utakmica za Partizanov spas!
Jedna utakmica menja sve. U kakvoj je poziciji Partizan došlo se dotle da mu baš ta jedna znači – spas.

U revanšu baraža za opstanak u regionalnoj A 1 ligi crno-belima važi samo pobeda nad Solarisom iz Šibenika, s kojim su prošle sedmice odigrali 9:9 u gostima, što znači da im glavu iznad vode drži isključivo pobeda. Bilo kakva.

Pritisak na Banjici je veliki. Da je samo sportski znao bi prvak Srbije kako s njim da se izbori, navikli su vaterpolisti da daleko napetije situacije da rešavaju u svoju korist, međutim, sad na talonu nije samo rezultatski cilj, već maltene opstanak celog kluba, koji grca u dugovima, opterećen je finansijskim i organizacionim problemima i zato mu je slavlje u završnom meču sezone neophodno kao hleb, ne bi li se situacija makar malo popravila.

„Solaris je iskusniji, ima igrače koji su igrali jake utakmice. Ne smemo da izgorimo u želji za pobedom. Tražiću maksimalan pristup od samog početka, da ne posustajemo bez obzra kakav rezultat bude bio. Imamo kvalitet, možemo da ostvarimo uspeh, ali samo ako znamo da igraju i glava i srce“, predočio je u izjavi Sportskom žurnalu Stefan Ćirić, trener Partizanovih vaterpolista.

Početak meča je zakazan za 20 časova na bazenu Sportskog i poslovnog centra „Banjica“. Na istom mestu padali su u prošlosti mnogo veći, zvučniji, evropski priznatiji timovi, pa se u Partzanu nadaju da će i Solaris, iako je u ovom trenutku iskusniji od crno-belih.

„Ko pobedi ostaje u eliti. Ništa nije gotovo, niti ko misli da ćemo lako do pobede. Moramo da pružimo maksimum, u tom slučaju imamo pravo na optimizam“, istakao je Aleksandar Radanović.

Prošle sedmice sedmostruki prvak Evrope se spasao posle zaostatka 7:9 i peterca za domaćina u Šibeniku. Zablistao je tada mladi golman Milan Bulajić, skupio čak 14 odbrana i sačuvao Partizanu lepu šansu da opstane u ligi.

„Šibenik nam je i pored svih nedaća doneo dobar rezultat, ali rezultat k oji bi trebalo da potvrdimo u našem bazenu. Siguran sam da smo bolji, da ćemo imati rešenje za njihove iskusne igrače, pre svih Komadinu i Vlahovića. Uz pomoć navijača verujem u obedu i smatram da zaslužujemo da igramo u A 1 ligi“, dodao je Petar Tomić.

Inače, za utakmicu Partizan – Solaris u prodaju je pušteno 1.000 ulaznica. Očekuje se dobar odziv publike i podrška sa tribina, jer jedna utakmica može da promeni sve.

JADRANSKA LIGA, PLEJ-AUT:

20.00: Parizan - Solaris /prvi meč 9:9/

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar