Саслушан директор због "селефије"

Директор Обавјештајно-безбједносне агенције (ОСА) Босне и Херцеговине Осман Мехмедагић саслушан је јуче у Тужилаштву БиХ због афере "Селефије".

Босна и Херцеговина 29.03.2019 | 12:41
Саслушан директор због "селефије"
Тужилаштво Босне и Херцеговине формирало је предмет у вези с наводима министра безбједности БиХ Драгана Мектића о дјеловању хрватских обавјештајаца и дипломата на наоружавању селефија у БиХ. 

"У оквиру предмета на којем ради Тужилаштво БиХ, у својству свједока саслушан је директор ОБА-е БиХ Осман Мехмедагић", потврђено нам је у Тужилаштву БиХ.

У државној правосудној институцији раније су исказе дали министар безбједности БиХ Драган Мектић, његов замјеник Мијо Крешић и новинари Журнала и РТРС-а Авдо Авдић и Мато Ђаковић.

Подсјећамо, након што је Журнал објавио вијест у којој тврди да су хрватски обавјештајци и дипломате били умијешани у покушај преношења наоружања у месџиде на подручују БиХ, министар безбједности БиХ потврдио је ове наводе.

Сигурносно-обавјештајна агенција (СОА) Хрватске одбацила је тврдње о преношењу наоружања, али је потврдила да је имала контакт с бх. држављанином иницијала Х. Ч., а који је обавјештајцима СОА-е, према писањима медија из сусједне земље, био интересантан због отвореног изношења радикалних ставова на друштвеним мрежама и подржавања ИДИЛ-а.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар