Saslušan direktor zbog "selefije"

Direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić saslušan je juče u Tužilaštvu BiH zbog afere "Selefije".

Bosna i Hercegovina 29.03.2019 | 12:41
Saslušan direktor zbog "selefije"
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet u vezi s navodima ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića o djelovanju hrvatskih obavještajaca i diplomata na naoružavanju selefija u BiH. 

"U okviru predmeta na kojem radi Tužilaštvo BiH, u svojstvu svjedoka saslušan je direktor OBA-e BiH Osman Mehmedagić", potvrđeno nam je u Tužilaštvu BiH.

U državnoj pravosudnoj instituciji ranije su iskaze dali ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, njegov zamjenik Mijo Krešić i novinari Žurnala i RTRS-a Avdo Avdić i Mato Đaković.

Podsjećamo, nakon što je Žurnal objavio vijest u kojoj tvrdi da su hrvatski obavještajci i diplomate bili umiješani u pokušaj prenošenja naoružanja u mesdžide na područuju BiH, ministar bezbjednosti BiH potvrdio je ove navode.

Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) Hrvatske odbacila je tvrdnje o prenošenju naoružanja, ali je potvrdila da je imala kontakt s bh. državljaninom inicijala H. Č., a koji je obavještajcima SOA-e, prema pisanjima medija iz susjedne zemlje, bio interesantan zbog otvorenog iznošenja radikalnih stavova na društvenim mrežama i podržavanja IDIL-a.

(Klix)

Komentari / 0

Ostavite komentar