Свијету потребан нестабилан Балкан

Може се очекивати да Запад примора политичаре у БиХ да се коначно договоре и да формирају власт на нивоу БиХ, рекао је новинар Зоран Остојић гостујући у емисији "Пулс" БН телевизије. Он је навео да појединим странцима итекако одговара нестабилан Балкан.

Србија 28.03.2019 | 21:51
Свијету потребан нестабилан Балкан
Стиче се утисак да је великим свјетским силама потребан нестабилан Балкан, да се пажња са крупних свјетских проблема попут Крима или Украјине скрене на другу страну, тврди новинар Зоран Остојић. Он наводи да све указује на то да су на Балкану подијељене интересне сфере између Русије и Турске.

„Срби су интересна сфера Русије, док су сви муслимани интересна сфера Турске. Ипак, највише од политичара у БиХ зависи шта ће се дешавати у Босни и Херцеговини. Милим да ће Запад да примора политичаре у БиХ да се договоре.“

Осим БиХ, свијет је на Балкану таргетирао још два проблема - Македонију и Србију, каже Остојић наводећи да је Македонија ријешена, те да је сада пажња усмјерена на Србију и ситуацију на Космету.

“Нису то преговори `шта ће бити с Косовом` колико год да би неко желио да то буде тако. То су преговори о правно обавезујућем споразуму између Косова и Србије.”

То је и одлучујућа карта за ванредне изборе у Србији.

“Ако мене питате, ја ћу да вам рећи да ни Вучић не зна да ли ће бити ванредних избора. То зависи од много фактора, али прије свега од Косова”, каже Остојић.

Док се сва питања не ријеше, у Европу ћемо ући појединачно.

“То значи управо оно што се дешава. Медицинске сестре, доктори... Чак се Европи може учинити да им је то јефтиније, јер им треба та радна снага.”

На средини пута је НАТО - и за Србију и за БиХ.

“Можда ће на крају да буде `хајде да уђемо у НАТО прије Србије, да Србији буде лакше`. Ко зна шта носи дан, а шта ноћ. Ту су разни разговори, преговори, комбинације, интереси, пријетње, уцјене... Све је то политика.”

Притом, подвлачи Остојић, мора се имати на уму да данас владају политичари који мисле на сљедеће изборе, а не државници који су мислили на будуће генерације.



БН ТВ

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Одговара свима

28.03.2019 22:06

Ма одговара свима јер на насим идиотлуцима имају плате од 20 или 30 хиљада марака.Идиотлук је то све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора ДЕ

29.03.2019 08:07

Свијету су потребни корисни идиоти у сваком слуцају. А ови из БиХ су убједљиво једни од најбољих!

Name

израелац

28.03.2019 22:25

одличан му задњи цитат и закључак о политичарима... хаххахахахха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Поло

29.03.2019 07:46

"На идуцим изборима рацунам на минимално 100.000 гласова!" Коментар: Тако је Маркане, док је топлог оброка бице и оваквих изјава.

Name

Дзоо

29.03.2019 05:10

Дуго нисам видио зрелије и паметније размисљање једног Србина,дуго нисам ако оцете видио један савјет који цовек цитаво време покусаје да нам да,Али Проблем је у нама Србовању никад краја лопови перу лову,

ОДГОВОРИТЕ
Name

велико постење

29.03.2019 05:44

боснаје биле увек за подкусуривање истока и запада јединоје босна била за титина времена нека република а пре увек под протекторатом и тујесе правила увек нетрпељивост медју народима тако да европа увек има неко заристе а ови домаци крмци то радо доцекају затоје босна тамни вилајет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

29.03.2019 08:12

Зивјели смо у земљи која је могла и умјела да разговара у свијету.Разбили смо ту земљу и створили банана дрзавице које реално могу да слусају и успјехом се сматра ако не изаберу погресне газде.

Name

РЕ

29.03.2019 06:57

Ма који политичари, ПЉАЦКАСИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

29.03.2019 06:57

Ма који политичари, ПЉАЦКАСИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

29.03.2019 06:58

Браво за задњу констатацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одлазић

29.03.2019 07:22

Ништа ти Остојићу ниси рекао, "нестабилан Балкан" у ком смислу,? Господине Остојићу и птице на грани знају да цијели проблем на Балкану територијалне претензије Србије према БиХ, тренутно прећутне, што ће рећи, једно се говори а друго мисли. Нека Србија рјешава питање косова али нека подвуче линију када су у питању Црна Гора, Хрватска и БиХ, нарочито БиХ, они и даље вјерују да ће некада у будућности дио БиХ постати Србија и ми смо сви на Балкану таоци те политике. Србија је та која уноси нестабилност на Балкану, није то од јучер, то је тако 30 година. Због свега тога Србија и не жели у НАТО. Јер улазак у нато алијансу значи дугорочну стабилност, мир али и неповредивост граница а то Србији не одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гергелy

29.03.2019 08:42

Није 30 година него 150 година,процитати Гарасанина.

Name

К55

29.03.2019 09:39

Немојте да бринете,све це то бити ОК.Ма под лупом су и странци,долази вријеме слободе.Народ никад нико није побиједио на балкану,поготово домаци издајници и криминалци који се крију под маском патриоте са све три народа у БИХ.Лаганино им се близи крај све је под контролом.Будите стрпљиви пасивни цитаоци и гледоци стања у ком зивимо.Неце им ни нато помоци од властитог народа

ОДГОВОРИТЕ