Хан тражи брзо формирање СМ

"Позвао сам поново лидере да брзо формирају власт како би наставили спровођење реформи у интересу грађана". написао је на тwитеру Хан.

Босна и Херцеговина 28.03.2019 | 12:52
Хан тражи брзо формирање СМ
Европски комесар за политику суседства и преговоре о проширењу Јоханес Хан допутовао је данас у Сарајево где се састао с члановима Предсједништва БиХ, председавајућим Милорадом Додиком и Шефиком Џаферовићем и Жељком Комшићем.


 
Хан је на Твитеру објавио фотографију са састанка уз поруку: "Позвао сам поново лидере да брзо формирају власт како би наставили спровођење реформи у интересу грађана".



Хан је разговарао и са предсједавајућим Савјета министара Денисом Звиздићем и његовим замјеницима Мирком Шаровићем и Вјекославом Бевандом.

Тема разговара су реформе и европске интеграција.

Хан ће разговарати и са лидерима политичких странака у БиХ, 

Раније је објављено да би представници парламентарних странака у БиХ у присуству Хана данас у Сарајеву требало да потпишу документ "Писано опредјељење БиХ: На путу према новој агенди за социоекономске реформе".

Потписивањем документа представници политичких странака би се обавезали да ће предузети све потребне кораке, били на власти или опозиција, у вези с препорукама из предстојећег Мишљења Европске комисије, као мапе пута за припрему за чланство у ЕУ, укључујући препоруке у области владавине права и јавне управе, те развити нови програм социоекономских реформи као наставак претходне Реформске агенде у договору са ЕУ и међународним финансијским институцијама.

Предвишен је и сусрет Хана са Сузаном Радановић, мајком покојног Давида Драгичевића, као и са Мурисом Мемићем, оцем страдалог Џенана Мемића.

Из Сарајева поподне ће отпутовати у дводневну посјету Србији где ће се састати с предсједником Александром Вучићем.

БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

велико постење

28.03.2019 12:15

акоим запрети хан моздасе препадну за своје фотеље мозда несто и буде од њих алисе казе гдје пуно баба килава дјеца колико има партија треба толико фотељ неби то издрзала ни америка камоли јадни тамни вилајет бих треба питат дали у америци има закон о застити нацијоналних права мало мало цвеце застита националних права требаих питат дали поставе у америци заститу нацијоналних права или у другим дрзавама вец само у тамном вилајету бих

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.03.2019 12:56

Какав ли ти је рукопис,када се овако јављаш????

Name

хаха

28.03.2019 13:31

Етооооо договорааа !!!!! сад це све бити суперрррррр

Name

бл

28.03.2019 12:24

Само да будемо послусници западној багри,да се враца кредит ММФод акциза а њима добро а народе БИХ се патите мале пензије и плате народ нек се пати ,мрс у три п.... м....., заједно са неспособним насим политицатима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Но

28.03.2019 12:24

Што да журе? Да дигну ПДВ? Ј.... маму и теби и Вигемарку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милqн 2

28.03.2019 13:49

Знаци ниста од услова за НАТО, ахахахаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

28.03.2019 13:53

Пре це да се сагну и по.ти него да се договоре ста

ОДГОВОРИТЕ