Han traži brzo formiranje SM

"Pozvao sam ponovo lidere da brzo formiraju vlast kako bi nastavili sprovođenje reformi u interesu građana". napisao je na twiteru Han.

Bosna i Hercegovina 28.03.2019 | 12:52
Han traži brzo formiranje SM
Evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han doputovao je danas u Sarajevo gde se sastao s članovima Predsjedništva BiH, predsedavajućim Miloradom Dodikom i Šefikom DŽaferovićem i Željkom Komšićem.


 
Han je na Tviteru objavio fotografiju sa sastanka uz poruku: "Pozvao sam ponovo lidere da brzo formiraju vlast kako bi nastavili sprovođenje reformi u interesu građana".



Han je razgovarao i sa predsjedavajućim Savjeta ministara Denisom Zvizdićem i njegovim zamjenicima Mirkom Šarovićem i Vjekoslavom Bevandom.

Tema razgovara su reforme i evropske integracija.

Han će razgovarati i sa liderima političkih stranaka u BiH, 

Ranije je objavljeno da bi predstavnici parlamentarnih stranaka u BiH u prisustvu Hana danas u Sarajevu trebalo da potpišu dokument "Pisano opredjeljenje BiH: Na putu prema novoj agendi za socioekonomske reforme".

Potpisivanjem dokumenta predstavnici političkih stranaka bi se obavezali da će preduzeti sve potrebne korake, bili na vlasti ili opozicija, u vezi s preporukama iz predstojećeg Mišljenja Evropske komisije, kao mape puta za pripremu za članstvo u EU, uključujući preporuke u oblasti vladavine prava i javne uprave, te razviti novi program socioekonomskih reformi kao nastavak prethodne Reformske agende u dogovoru sa EU i međunarodnim finansijskim institucijama.

Predvišen je i susret Hana sa Suzanom Radanović, majkom pokojnog Davida Dragičevića, kao i sa Murisom Memićem, ocem stradalog Dženana Memića.

Iz Sarajeva popodne će otputovati u dvodnevnu posjetu Srbiji gde će se sastati s predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

BN TV

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

veliko postenje

28.03.2019 12:15

akoim zapreti han mozdase prepadnu za svoje fotelje mozda nesto i bude od njih alise kaze gdje puno baba kilava djeca koliko ima partija treba toliko fotelj nebi to izdrzala ni amerika kamoli jadni tamni vilajet bih treba pitat dali u americi ima zakon o zastiti nacijonalnih prava malo malo cvece zastita nacionalnih prava trebaih pitat dali postave u americi zastitu nacijonalnih prava ili u drugim drzavama vec samo u tamnom vilajetu bih

ODGOVORITE
Name

re

28.03.2019 12:56

Kakav li ti je rukopis,kada se ovako javljaš????

Name

haha

28.03.2019 13:31

Etooooo dogovoraaa !!!!! sad ce sve biti superrrrrrr

Name

bl

28.03.2019 12:24

Samo da budemo poslusnici zapadnoj bagri,da se vraca kredit MMFod akciza a njima dobro a narode BIH se patite male penzije i plate narod nek se pati ,mrs u tri p.... m....., zajedno sa nesposobnim nasim politicatima

ODGOVORITE
Name

No

28.03.2019 12:24

Što da žure? Da dignu PDV? J.... mamu i tebi i Vigemarku

ODGOVORITE
Name

Milqn 2

28.03.2019 13:49

Znaci nista od uslova za NATO, ahahahaha.

ODGOVORITE
Name

Sale

28.03.2019 13:53

Pre ce da se sagnu i po.ti nego da se dogovore sta

ODGOVORITE