СДС важније неке друге ствари

"Спремни су да о томе разговарамо. Ми смо прихватили ова питања, да продискутујемо на органима странке. Били или не били у коалицији, одлучиваће се о томе, дијалог око важних питања ће се наставити. СДС није тражио ниједно министарство. Ми желимо да то поставимо на много широј основи. Једно министарство не значи ништа. Важније су неке друге ствари. Мислимо да су приоритети важнији, важна државна питања, владавина права, да видимо да ли можемо радити на томе", изјавио је Шаровић за Н1.

Република Српска 28.03.2019 | 09:29
СДС важније неке друге ствари
- Мирко Шаровић, министар иностраних трговине и економскихи односа Босне и Херцеговине коментарисао је састанак СДС и СНСД и додао да је то био врло коректан и отворен дијалог.

"Послије много времена један коректан састанак, отворен дијалог. То је најбоље, јавност то поздравља, да се не гледамо на другачији начин. Изнијели смо своје ставове", казао је Шаровић, након чега је потврдио да је Браниславу Бореновићу понуђено министарство, али је поручио да то није оно што СДС тражи, преноси Н1.

"Ми смо договорили да ми било какав заједнички наступ видимо много шире и више него што је једно министарство. Није прецизирано које министарство. Сматамо да је важније како ми гледамо на извршну власт, који су приоритети", поручио је Шаровић.

Он је истакао да су у СДС спремни да о томе разговарају.

"Спремни су да о томе разговарамо. Ми смо прихватили ова питања, да продискутујемо на органима странке. Били или не били у коалицији, одлучиваће се о томе, дијалог око важних питања ће се наставити. СДС није тражио ниједно министарство. Ми желимо да то поставимо на много широј основи. Једно министарство не значи ништа. Важније су неке друге ствари. Мислимо да су приоритети важнији, важна државна питања, владавина права, да видимо да ли можемо радити на томе", изјавио је Шаровић за Н1.

Он је истакао да су тренутно у фази преговарања.

"У овој фази смо прихватили само да разговарамо. Постоји разумијевање у јавности, али врло је тешко очекивати да ће СДС да прихвати ту понуду на овакав начин. Фер је да кроз комуникацију дамо неки одговор на питање", поручио је.

Јоханнес Хах, европски комесар за проширење долази у Босну и Херцеговину, а Шаровић је казао да не очекује критике због тога што још власт у БиХ није формирана.

"Мене, Звиздића и Беванду неће критиковати. Ми нисмо препрека. Прошли сазив је формиран почетком априла, тада смо почели да радимо. То је уобичајено овдје. Није до мене, до моје политичке опције. За неке од партнера, врло је проблематично да сами улазе у власт. СДА, ХДЗ, СНСД – у тој констелацији неко ће на локалним изборима имати велике штете. Моја очекивања је да ћемо говоримо о реформама у БиХ, о кандидатском статусу, напредовали смо уз све проблеме. могли смо и брже, изгубили смо 2018. годину, она је била изборна. Он ће поменути изборе, али није то кључни приоритет. Он ће рећи да очекује имплементацију изборних резултата. Нити их он имплементира нити он има чаробни штапић", рекао је.

Говорио је Шаровић и о дешавањима унутар СДС.  Није прецизирао да ли ће се кандидовати за предсједника странке на унутарстраначким изборима.

"Коректно је да говорим о СДС. Ми политику СДС не треба да водимо у штампи, преко Твитера и Фејсбука. Него на органима. Мислим да ми треба да учинимо да СДС буде бољи онај СДС, са бољим резултатима. Ја ћу да дјелујем на такав начин. Странка је након локалних избора у озбиљној кризи и послије избора смо направили више штете. Свако од нас носи камичак одговорности. Потребно је хитно дјеловање и страначки избори. Потребно је да се опредијелимо и према руководству", појаснио је министар Шаровић и додао да није сигуран да ће се кандидовати.

"Није битно гдје се налазим. Важно је да СДС нађе себе. Да се опредијели да ли жели да буде лидерска странка или странка са јаким институцијама и кадровима. Чланство је бољи дио СДС, него нас неколицина која се рвемо на сцени. Не видим препреку да СДС не буде раме уз раме са конкурентом СНСД", истакао је он.

(Н1)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Гојко

28.03.2019 08:35

Прави политичар, толико приче а ништа речено!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

28.03.2019 09:35

ГОЈКО ЗВАНИ Т Р У Б А!

Name

ре

28.03.2019 09:54

ЈОК

Name

Перо

28.03.2019 08:39

Господине Саровицу, све ово сто сте изјавили допринос је јацању СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има бога

28.03.2019 08:47

Биће сдс као што је и био,нема дилеме.Само се чувајте да вас додо не навуче на танак лед.Он то ради најбоље.Не вјерујте му ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадно ли је...

28.03.2019 10:35

Они су већ навучени на дебео лед, загазиће сами на танак. Шаровић прица као да ми не знамо ситуацију, све демагогија, само да се не досјетимо кад падну једни другима у загрљај, а све као за "добро РС".

Name

Y

28.03.2019 11:49

Мирко био си једно са њима И избацили су те.Они вас хоце само до не остваре неке своје интересе И онда разлаз.Сами достојанствено !!!

Name

Гага

28.03.2019 13:34

Ја бих волио да сте у праву када кажете: биће СДСкао што је био, али се бојим да неће. Зашто, зато што "страни фактор" (како каже Додик), не дозвољава да се СДС врати и ојача и због тога подржавају и држе Додика на власти док се у РС не појави нека нова опција, грађанска, па ће тада додика пустити низ воду. Када и да ли ће то бити, не зна се. Лично мислим неће скоро.

Name

куку нама са нама

28.03.2019 08:52

И њега је фотеља замирисала,све су прилике,али хајде да видимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.03.2019 11:43

Шта ће њему фотеља када га чека мјесто у Парламенту и пуно већа плата.

Name

правда

28.03.2019 09:09

добар цовјек и политицар мирко саровиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

28.03.2019 10:05

Способан, марљив и одговоран, ма ста да је у питању.

Name

О_о

28.03.2019 09:32

Ко са Бајом попије каХву, тај је лег'о на руду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАЗНИЈЕ

28.03.2019 10:39

ДА НИЈЕ ЗИВ БИО КАКО АКО ВЕЦ НЕ ОТВАРАТЕ РАДНА МЈЕСТА НАТЈЕРАТЕ ПОСЛОДАВЦЕ ОВЕ ВУКОЈЕБИНЕ ДА ИСПЛАТЕ ПЛАТЕ ЉУДИМА БИВСИМ БОРЦИМА..ЈУДИМА КОЈИ ВЈЕРОВАЛИ И ВАМА СДС..У..И ДАНАС НЕМАЈУ ЗА ХЉЕБ..БУКВАЛНО..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђе си Мирко

29.03.2019 09:47

видис ли ти пошто је лук на пијаци, је ли то из увоза или домаци.

ОДГОВОРИТЕ