Оптужница због милионске преваре

Основни суд у Добоју потврдио је оптужницу против Миленка Божића (50) званог Мећина због милионске злоупотребе службеног положаја, сазнаје Српскаинфо.

Република Српска 28.03.2019 | 08:15
Оптужница због милионске преваре
Суштина оптужнице су потраживања грађана по тужби поднесеној против Удружења “Сложно” и Божића као физичког лица, а због утврђивања сувласништва на објекту у изградњу званом “Александрија” у Добоју.

Божић је као предсједник Удружења избјеглих и расељених лица “Сложно” Добој, у парничном поступку у октобру 2012. и марту 2013. године, признао далеко већа потраживања која су имали тужиоци него што је била њихова права уплата.

У укупном збиру Божић је, према оптужници, тако признао потраживања у износу већем од 1,4 милиона марака, иако је утврђено да је стварно уплаћени износ грађана за куповину станова у згради “Александрија” био око 520.000 марака.

У два случаја Божић је тако признао потраживања иако уплата за куповину станова није ни било.

Тако је, како се наводи у оптужници, између осталих Божић признао потраживање С.П. у износу од 157.044 КМ иако је знао да исти нема уплате, те потраживања М.П. у укупном износу од 30.000 КМ. 

Због случаја “Александрија” Божић је био осуђен још 2009. првостепеном пресудом на три године затвора, и то због преваре купаца. Наиме, Мећину је тужило више од стотину људи који су купили станове, али је превара доказана у четири случаја. Остали купци били су упућени на парнични поступак.

Подсјетимо, више од стотину становника, махом избеглих и расељених лица, издвојило је око 3,5 милиона марака за изградњу зграде “Александрија”, која је требала бити завршена још 2003. Уговор о изградњи склапали су са Удружењем “Сложно”, на чијем челу се налазио Миленко Божић, звани Мећина.

Локација на којој је започета изградња зграде “Александрија” и даље је једна од најатрактивнијих парцела за нове стамбене зграде и протеже се на површини од 7 дунума у центру Добоја. Изградња је заустављена већ на првој ламели, и то на другом од планираних 7 спратова.

Легло наркомана и скитница

Зграда “Александрија” и данас је ругло Добоја. Наиме, ни након 16 година од првобитно планираног рока зграда није завршена.

Грађани Добоја истичу како је “Александрија” данас легло наркомана и скитница.

(Српскаинфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јаффа

28.03.2019 08:33

Све ће то одвокат Дјордјевић средити.

ОДГОВОРИТЕ