Драма Луиса Енрикеа и завјет ћутања у тиму Шпаније!

Шпанци играли без селектора: Уз Енрикеа до смрти! Шеф струке трофејне репрезентације био је спречен да седи на клупи у утакмици против Малте. Играчи су стали уз њега и подржали га емотивним порукама.  Мистерија око великог породичног проблема селектора Црвене фурије, због ког је отишао у четири ујутру из хотела у пратњи психолога.

Фудбал 27.03.2019 | 15:15
Драма Луиса Енрикеа и завјет ћутања у тиму Шпаније!
"Потврђујемо одсуство нашег селектора Луиса Енрикеа са утакмице, због породичних разлога. Молимо за дискрецију и за поштовање његове приватности. Екипу ће водити асистент Роберто Морено", објавио је у уторак Фудбалски савез Шпаније, на изненађење многих, јер је касније током дана следила квалификациона утакмица против Малге у гостима.

Недуго потом, огласио се и капитен Шпаније, Серхио Рамос, поруком подршке селектору.

"Мистер, веома нам је жао због вести. Надамо се да ће све проћи најбоље могуће. Знаш да је тим уз тебе до смрти и данас ћемо остварити добру победу. Породица је светиња. Победићемо за тебе. Шаљемо ти снагу и охрабрење. Велики загрљај".

И заиста, Шпанци су победили на Малти головима двоструког стрелца Алвара Морате (2:0) и перфектно почели квалификације за Европско првенство, јер су прошле недеље у Валенсији савладали и Норвешку (2:1).

До краја вечери, као и овог јутра (среда), није било нових информација о ванредној ситуацији Енрикеа, нити су се шпански медији тиме бавили, поштујући жељу савеза да се сачува селекторова приватност.

"Он је заиста заслужио да будемо уз њега до смрти", рекао је Мората после утакмице.

"Имали смо велики мотив да победимо, чак и већи него иначе због читаве ситуације. Желели смо да му то поклонимо. Имамо много разлога да будемо захвални Енрикеу и пружамо му пуну подршку", изјавио је центарфор.

Играла је репрезентација Шпаније без селектора Луиса Енрикеа меч квалификација против Малте. Разлог, како је речено у штуром саопштењу фудбалског савеза – породични проблем. На први поглед, не види се неки разлог за драму. Ипак, Марка је донела целу причу која је, у ствари, права драматична мистерија која је владала цео дан у табору државног тима, због које су и играчи морали на растанку да дају Енрикеу завет ћутања.

Да буде јасно: ни данас нико не зна, ван репрезентације, шта се догодило. Нека тешка породична драма погодила је Луиса Енрикеа, који је у четири ујутру, у пратњи психолога, напустио табор шпанског тима у Ла Валети и упутио се ка кући у Барселони.

Пре тога, пре него што су фудбалери кренули на спавање, Енрике је одржао састанак са играчима, објаснио им о чему се ради и затражио од њих да му се закуну да та прича неће изаћи ван зидова те просторије. Фудбалери су дали реч, завладао је завет ћутања.

Марка пише да фудбалери после тог састанка готово да нису ни спавали. Био је то такав шок за све, да се ником није ни играла утакмица. Капитен Серхио Рамос је пред полазак на меч написао на друштвеним мрежама:

„Шефе, сви смо јако тужни због вести. Породица је светиња. Надамо се да ће све бити у најбољем реду. Желимо да знаш како је екипа с тобом до смрти и да ћемо победити за тебе. Желимо ти много снаге и храбрости и шаљемо ти загрљаје“.

Готово идентичне изјаве, уз Луиса Енрикеа до смрти, дали су и Алваро Мората и Марко Асенсио.

Уместо Луиса Енрикеа, утакмицу је с клупе водио његов помоћник Роберт Морено, особа од највећег поверења. Где год је био Енрике у тренерској каријери, био је и Морено као његова десна рука. Због свега тога, после меча је рекао:

„Ово ми је био најтежи дан у целој професионалној каријери“.

Мистерија око Луиса Енрикеа за сада остаје... 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар