Drama Luisa Enrikea i zavjet ćutanja u timu Španije!

Španci igrali bez selektora: Uz Enrikea do smrti! Šef struke trofejne reprezentacije bio je sprečen da sedi na klupi u utakmici protiv Malte. Igrači su stali uz njega i podržali ga emotivnim porukama.  Misterija oko velikog porodičnog problema selektora Crvene furije, zbog kog je otišao u četiri ujutru iz hotela u pratnji psihologa.

Fudbal 27.03.2019 | 15:15
Drama Luisa Enrikea i zavjet ćutanja u timu Španije!
"Potvrđujemo odsustvo našeg selektora Luisa Enrikea sa utakmice, zbog porodičnih razloga. Molimo za diskreciju i za poštovanje njegove privatnosti. Ekipu će voditi asistent Roberto Moreno", objavio je u utorak Fudbalski savez Španije, na iznenađenje mnogih, jer je kasnije tokom dana sledila kvalifikaciona utakmica protiv Malge u gostima.

Nedugo potom, oglasio se i kapiten Španije, Serhio Ramos, porukom podrške selektoru.

"Mister, veoma nam je žao zbog vesti. Nadamo se da će sve proći najbolje moguće. Znaš da je tim uz tebe do smrti i danas ćemo ostvariti dobru pobedu. Porodica je svetinja. Pobedićemo za tebe. Šaljemo ti snagu i ohrabrenje. Veliki zagrljaj".

I zaista, Španci su pobedili na Malti golovima dvostrukog strelca Alvara Morate (2:0) i perfektno počeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, jer su prošle nedelje u Valensiji savladali i Norvešku (2:1).

Do kraja večeri, kao i ovog jutra (sreda), nije bilo novih informacija o vanrednoj situaciji Enrikea, niti su se španski mediji time bavili, poštujući želju saveza da se sačuva selektorova privatnost.

"On je zaista zaslužio da budemo uz njega do smrti", rekao je Morata posle utakmice.

"Imali smo veliki motiv da pobedimo, čak i veći nego inače zbog čitave situacije. Želeli smo da mu to poklonimo. Imamo mnogo razloga da budemo zahvalni Enrikeu i pružamo mu punu podršku", izjavio je centarfor.

Igrala je reprezentacija Španije bez selektora Luisa Enrikea meč kvalifikacija protiv Malte. Razlog, kako je rečeno u šturom saopštenju fudbalskog saveza – porodični problem. Na prvi pogled, ne vidi se neki razlog za dramu. Ipak, Marka je donela celu priču koja je, u stvari, prava dramatična misterija koja je vladala ceo dan u taboru državnog tima, zbog koje su i igrači morali na rastanku da daju Enrikeu zavet ćutanja.

Da bude jasno: ni danas niko ne zna, van reprezentacije, šta se dogodilo. Neka teška porodična drama pogodila je Luisa Enrikea, koji je u četiri ujutru, u pratnji psihologa, napustio tabor španskog tima u La Valeti i uputio se ka kući u Barseloni.

Pre toga, pre nego što su fudbaleri krenuli na spavanje, Enrike je održao sastanak sa igračima, objasnio im o čemu se radi i zatražio od njih da mu se zakunu da ta priča neće izaći van zidova te prostorije. Fudbaleri su dali reč, zavladao je zavet ćutanja.

Marka piše da fudbaleri posle tog sastanka gotovo da nisu ni spavali. Bio je to takav šok za sve, da se nikom nije ni igrala utakmica. Kapiten Serhio Ramos je pred polazak na meč napisao na društvenim mrežama:

„Šefe, svi smo jako tužni zbog vesti. Porodica je svetinja. Nadamo se da će sve biti u najboljem redu. Želimo da znaš kako je ekipa s tobom do smrti i da ćemo pobediti za tebe. Želimo ti mnogo snage i hrabrosti i šaljemo ti zagrljaje“.

Gotovo identične izjave, uz Luisa Enrikea do smrti, dali su i Alvaro Morata i Marko Asensio.

Umesto Luisa Enrikea, utakmicu je s klupe vodio njegov pomoćnik Robert Moreno, osoba od najvećeg poverenja. Gde god je bio Enrike u trenerskoj karijeri, bio je i Moreno kao njegova desna ruka. Zbog svega toga, posle meča je rekao:

„Ovo mi je bio najteži dan u celoj profesionalnoj karijeri“.

Misterija oko Luisa Enrikea za sada ostaje... 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar