Потврђено: Саво Милошевић је нови тренер Партизана!

Клуб из Хумске потврдио да ће некадашњи нападач црно-белих бити нови шеф стручног штаба. Представљање у четвртак у 11 часова.

Фудбал 27.03.2019 | 12:30
Потврђено: Саво Милошевић је нови тренер Партизана!
Потврђено – Милошевић преузима Партизан! Спекулације су добиле потврду – Саво Милошевић ће у четвртак од 11.00 на стадиону у Хумској 1 бити представљен као нови шеф стручног штаба "црно-белих".

Дугогодишњи функционер Фудбалског савеза Србије ће тако добити први самостални тренерски посао, а једино слично искуство је имао само у националној селекцији Црне Горе, где је обављао функцију помоћника тадашњег селектора Бранка Брновића.

Управа Партизана је грчевито тражила првог тренера, после одласка Зорана Мирковића.

Као вршилац дужности екипу је на последње две утакмице водио Жарко Лазетић, али како је по правилима то максималан број мечева, "црно-бели" су морали да нађу хитно "трајно решење".

У медијима се спекулисало да је поново опција Илија Столица, говорило се да управа жели да врати Марка Николића, наводно је Саша Илић предлагао Милана Ристића из Телеоптика, али се прича завршила шокантном вешћу, која је прво објављена у Вечерњим новостима, листу чији је главни и одговорни уредник Милорад Вучелић, председник ФК Партизан.

Бивши репрезентативац је у три наврата помињан као могући председник ФК Партизан, а био је активан и у покушају да на ту позицију дође некадашњи функционер клуба, а сада потпредседник ФСС Ненад Бјековић.



Преговори су трајали кратко и били су успешни.

Саво Милошевић (45), играчка легенда српског фудбала, постаће нови тренер Партизана!

Клуб из Хумске потврдио је његово именовање у среду, најавом званичне промоције за четвртак на стадиону на којем је Милошевић почетком деведесетих започео професионалну каријеру.

Као и када је био играч, Партизан ће бити његова полазна тачка и у тренерском послу, коме ће се посветити након растанка са Фудбалским савезом Србије, где је до данас био потпредседник. 

Милошевић ће наследити екипу од вршиоца дужности тренера Жарка Лазетића и с обзиром на велики заостатак црно-белих за Црвеном звездом и Радничким у Суперлиги, такмичарски акценат у раду ставиће на Куп, у којем Партизан брани трофеј трећу сезону заредом.

У четвртак, на жребу за полуфиналне двомече, биће познато против кога ће Милошевић водити екипу у утакмицама сезоне за клуб из Хумске.

Милошевић никада до сада није самостално водио неки тим. Био је једно време помоћник Бранку Брновићу у селекцији Црне Горе.

Саво Милошевић је 2017. године уписао курс у ФСС за стицање УЕФА "А" лиценце, док је недавно добио и "про" лиценцу. Током прошле године је наводно имао понуду из иностранства (Индија), али је остао у Фудбалском савезу Србије. 

Занимљиво је да је Милошевић својевремено рекао да га је легендарни тренер Манчестер јунајтеда, сер Алекс Фергусон, мотивисао да се окрене тренерском послу у једном неформалном разговору током УЕФА семинара, када је био члан техничке комисије тог тела.

Саво Милошевић је једно време био опозиција садашњој владајућој гарнитури у Партизану.

Пре три године, на Скупштини ФК Партизан (24. маја 2016. године), Милошевић је био уз тадашњег кандидата за председника клуба Ненада Бјековића и био је један од најратоборнијих на тој седници, која је прекинута.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар